Učionica
U OSIJEKU GOSTOVAO ZNANSTVENIK S MAX PLANCK INSTITUTA U MAGDEBURGU

Dr. sc. Xin Liang predavao o varijacijskim principima
Objavljeno 9. svibnja, 2015.

U sklopu međunarodne razmjene nedavno je na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku gostovao dr. sc. Xin Liang, poslijedoktorand na Max Planck Institutu u Magdeburgu u Njemačkoj.

Njegov posjet ostvaren je u okviru suradnje na bilateralnom projektu "Mixed Integer Nonlinear Programming (MINLP) for damper optimization", financiranom od DAAD (Njemačke službe za akademsku razmjenu) za razdoblje 2015-2016 s partnerskom institucijom "Max Planck Institute for Dynamics of Complex Technical Systems". Dr. sc. Xin Liang doktorirao je 2014. godine na Sveučilištu u Pekingu. Tijekom svog doktorskog studija bio je zaposlen kao asistent na Sveučilištu u Pekingu, gdje je održavao nastavu iz više kolegija u razdoblju od 2009. do 2011. godine. Područje znanstvenog interesa dr. sc. Xin Lianga obuhvaća numeričku linearnu algebru, matrični račun i matričnu teoriju. Autor je tri znanstvena rada od kojih su dva objavljena u cijenjenim časopisima iz njegova područja istraživanja. Tijekom posjeta Odjelu za matematiku dr. sc. Xin Liang je održao predavanje na Matematičkom kolokviju, središnjem znanstvenom seminaru Odjela za matematiku. Tema predavanja dr. sc. Xin Lianga bili su varijacijski principi i njihova primjena na hiperbolni kvadratni svojstveni problem. Također je sudjelovao u nekoliko radnih sastanaka s grupom koja se bavi numeričkom linearnom algebrom te započeo intenzivnu znanstvenu suradnju sa znanstvenicima iz radne skupine pod vodstvom prof. dr. sc. Ninoslava Truhara. (Suzana Miodragović, Ninoslav Truhar)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

REZULTATI JEDINSTVENE SVEUČILIŠNE STUDENTSKE ANKETE ZA AKADEMSKU GODINU 2018./2019.

Nastavnicima i suradnicima Sveučilišta u Osijeku studenti dodijelili do sada najvišu prosječnu ocjenu 4,652

2

USPJEŠNA SURADNJA AGENCIJE ZA ELEKTRONIČKE MEDIJE, PORTALA MEDIJSKAPISMENOST.HR I AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

Odabrani i predstavljeni najbolji studentski videouradci na temu govora mržnje i elektroničkoga zlostavljanja

3

SASTANAK SVIH DEKANA UMJETNIČKIH AKADEMIJA U REPUBLICI HRVATSKOJ

Apel za poboljšanje statusa umjetničkoga područja u sustavu visokoga obrazovanja