Novosti
OBITELJSKA DRAMA MJEŠTANE OSTAVILA BEZ RIJEČI

Tragedija u Nuštru: Dok su djeca spavala ubio suprugu pa se objesio!?
Objavljeno 7. svibnja, 2015.
Nitko ne zna uzrok tragedije koja je šestogodišnjaka i dvogodišnjakinju ostavila bez roditelja

Obiteljska drama koja se u noći na četvrtak odigrala u Nuštru, selu nadomak Vinkovaca, ostavila je mještane u šoku.

U obiteljskoj kući u Ulici A. G. Matoša na broju 17 u jutarnjim su satima mrtvi pronađeni mladi supružnici Vestić, Ivan (32) i Dragica (31), roditelji dvoje djece, šestogodišnjaka i dvogodišnjakinje.

– Postoje određene indicije koje upozoravaju na sumnju na nasilnu smrt, odnosno ubojstvo i samoubojstvo – kratko je samo priopćeno iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske nakon što je završen očevid na poprištu strahotne obiteljske tragedije. Policija je dojavu o beživotnim tijelima na katu obiteljske kuće u Matoševoj ulici dobila oko 7.30 sati.

– Pronađena su dva mrtva tijela. Riječ je o supružnicima. Nakon okončanja kriminalističkog istraživanja, koje uključuje očevid, obdukciju i druge radnje po zahtjevu i nalogu državnog odvjetnika, znat će se točni uzroci i okolnosti ovog događaja – stoji u priopćenju policijskog glasnogovornika Domagoja Džigumovića.

Što se odigravalo kobne noći u kući mladih supružnika Vestić, nitko međutim jučer nije mogao znati.

– Bili su uzoran bračni par. On je bio miran i pristojan, ona uvijek vedra i nasmijana – govore tek malobrojni susjedi. Većina ih je, naime, ostala nijema od šoka zbog tragedije mlade obitelji i sudbine dvoje mališana koji su u samo jednoj noći na strašan način ostali bez majke i oca. U Nuštru se mještanima redaju pitanja bez odgovora – što je dovelo da takvog ishoda? I policija još traži odgovore istražujući što je prethodilo tome da mladi supružnici okončaju svoj život na tako tragičan način.

Prema neslužbenim saznanjima, suprug Ivan je tijekom noći, a zasad nije poznato u koje se doba to točno događalo, usmrtio svoju suprugu Dragicu, i to najvjerojatnije gušenjem ili davljenjem. Potom se, navodno, pokušao ubiti nožem tako što si je kanio prerezati krvne žile na zapešćima, no te ozljede nisu bile životno opasne. Na kraju se objesio.

Beživotna tijela Ivana i Dragice ujutro je pronašao Ivanov otac, koji je iz obližnjeg sela Marinci došao po sina kako bi ga povezao na posao u jednu od osiguravateljskih kuća. Prije toga nitko mu se u sinovoj kući nije javljao na telefonske pozive. Kada je došao u kuću u Matoševoj ulici, stan na katu bio je zaključan i Ivanov otac je, navodno, morao provaliti vrata. Zatekao je neopisiv prizor, mrtva tijela sina i snahe. Tada je pozvao policiju. Što je motiv tragedije koja je uzela dva mlada života, nije poznato. Rođak mrtvih supružnika novinarima je rekao da nitko u široj obitelji nije mogao naslutiti da između Ivana i Dragice postoje neki problemi. Slično kažu i susjedi, govoreći da je mlada obitelj živjela uzornim i mirnim životom. U selu kažu i da je Ivan bio aktivan u jednoj političkoj stranci na lokalnoj razini. Neki kažu i da je bio pomalo povučen, nipošto agresivan.

Prema nalogu županijskog državnog odvjetnika Božidara Piljića danas će u Općoj županijskoj bolnici u Vukovaru biti obavljena obdukcija tijela nesretnih supružnika, nakon čega će i službeno biti poznat uzrok smrti.

Milan BUGARIĆ
DJECA SPAVALA U VRIJEME TRAGEDIJE

Prema onome što se jučer moglo doznati, djeca supružnika Vestić spavala su dok se odvijala drama. Neki kazuju da se njihov šestogodišnji sin probudio zbog buke od provaljivanja ulaznih vrata i navodno pritom vidio zastrašujući prizor kakav ni jedno dijete ne bi nikada trebalo vidjeti. Navodno se, kada je Ivanov otac provaljivao vrata, zbog buke probudila i obitelj njegove kćerke i zeta koji s malodobnim djetetom žive u prizemlju iste kuće, i koji su dotrčali vidjeti što se događa.