Sport
LIGA PRVAKA

Može li Tevez donijeti Allegriju trostruku krunu u prvoj sezoni?
Objavljeno 6. svibnja, 2015.
Za vrijeme utakmice prgavi Argentinac je izvrijeđao vlastitog trenera jer ga je ovaj zamijenio

Nakon prve polufinalne utakmice Lige prvaka mala, ali ne i beznačajna prednost na strani je Juventusa, koji je na svom stadionu svladao Real Madrid s 2:1. Iako se “staroj dami” od kvarteta polufinalista davalo najmanje izgleda za naslov, talijanski je prvak pokazao kako ima adute za plasman u svoj prvi finale Lige prvaka nakon 12 godina.

A jedan od tih jakih aduta je Carlos Tevez, koji je za svoju igru protiv branitelja naslova dobio pohvale sa svih strana, od suigrača do medija. Nije ni čudno, jer argentinski je napadač, koji je nerijetko svojim “mušicama” u prošlosti znao izluđivati vlastite trenere, gotovo sam presudio Madriđanima. Nakon njegova udarca i obrane Ikera Casillasa, Alvaro Morata nije imao problema pospremiti loptu u mrežu za početnu prednost, a potom je sam nakon kontranapada izborio i realizirao kazneni udarac za 2:1 slavlje.

- Odigrali smo veliku utakmicu i zaslužili smo pobjedu, ovo je važan rezultat za nas. No, ništa nije gotovo, i u Madridu moramo odigrati s istom koncentracijom i željom. Ništa se nije promijenilo što se naših izgleda za prolaskom tiče - rekao je Tevez nakon susreta. Osim Argentinca, velike pohvale talijanskih medija dobio je i Massimiliano Allegri, koji je u svojoj prvoj sezoni na klupi torinskog velikana već osvojio jedan (prvenstvo), a još uvijek je u igri i za preostala dva trofeja (Liga prvaka, kup).

- Zadovoljan sam našom igrom, bila je to velika utakmica, iako mislim da možemo čak i bolje. Svi su dali svoj doprinos, i u obrani i u napadu. Ako želimo u finale, moramo u Madridu pružiti nešto veličanstveno. Sada smo postavili temelje - poručio je Allegri.

Real je tako doživio prvi gostujući poraz u Ligi prvaka ove sezone, no vraća se s vrlo važnim pogotkom na strani. To je bio Ronaldov 76. gol u Ligi prvaka, čime je, bar do sinoć, ostao sam na vrhu liste najboljih strijelaca. Mogao je Real proći i bolje, da je James iz blizine umjesto grede pogodio mrežu, no mogao je i Juventus, koji je u drugom dijelu bio blizu i trećem pogotku.

Carlo Ancelotti još se jednom odlučio za Sergija Ramosa u sredini i još jednom to nije bilo to. Priznao je to i španjolski stoper, no Ancelotti je stao u njegovu obranu, kao i Garetha Balea, kojeg su neki kritičari proglasili i igračem manje za Real u Torinu.

- Odigrali smo vrlo dobro u pojedinim trenutcima i stvorili dobre prilike u prvih 15 minuta. A sada to moramo ponoviti i u uzvratu. Nije samo Ramos griješio, svi smo više nego inače, čak i u zadnjoj liniji, no to je bilo zbog pritiska Juventusa koji je u velikoj formi i pun samopouzdanja. Publika nam može pomoći u uzvratu, bit ćemo u situaciji kao lani u polufinalu ili sada u četvrtfinalu. Vjerujemo u sebe jer ćemo igrati kod kuće. Ovo je negativan rezultat, ali nije toliko loš, sve će biti odlučeno na Bernabeu - poručio je talijanski stručnjak na klupi madridskog kluba. G. Roguljić

 

Juventus - Real Madrid 2:1

Strijelci: 1:0 Morata (8), 1:1 Ronaldo (27), 2:1 Tevez (58 - 11 m).

Uzvratni susret igra se 13. svibnja u Madridu.

Najčitanije iz rubrike