Regija
OBILJEŽEN BLAGDAN SV. FLORIJANA I DAN OPĆINE SOPJE

Zlatna plaketa Hrgoviću,
državnom prvaku u oranju
Objavljeno 5. svibnja, 2015.

SOPJE – U povodu blagdana sv. Florijana i Dana općine Sopje na svečanoj sjednici Općinskog vijeća prikazan je film o Sopju i projektima koji bi trebali pridonijeti daljnjem razvoju općine. Načelnik Josip Granjaš rekao je da se Općina Sopje fokusirala na pripremu deset projekata, od kojih pet ima već i građevinsku dozvolu. U tijeku je plinofikacija općinskog središta, raspisan je natječaj za izgradnju sekundarne vodovodne mreže u Gornjem Predrijevu, a pri završetku je gradnja mjesnog doma u Grabiću. Načelnik Granjaš istaknuo je veliko značenje projekta navodnjavanja Kapinci-Vaška za općinu kao poljoprivredni kraj, a naglasio je i budućnost u ruralnom turizmu. Saborski zastupnik Josip Đakić, župan Tomislav Tolušić i gradonačelnik Slatine Ivan Roštaš u svojim obraćanjima čestitali su okupljenima Dan općine i izrazili podršku budućim projektima i daljnjem razvitku općine Sopje.

Zlatna plaketa Općine Sopje dodijeljena je državnom prvaku u oranju i ovogodišnjem predstavniku Hrvatske na svjetskom natjecanju u oranju u Danskoj Milenku Hrgoviću. Srebrne plakete dobili su Vatrogasna zajednica općine Sopje za doprinos u obrani od poplava na području općine i organizaciji humanitarne akcije za postradale od poplava u istočnoj Slavoniji i postumno Josip Blažević za društveno i humanitarno djelovanje, a dodijeljeno je i pet općinskih zahvalnica.

Dan općine Sopje obilježen je i općinskim Kupom u lovu ribe udicom na plovak na Kapinačkoj bari, polaganjem vijenaca na spomenik poginulim braniteljima i spomenik zaštitnika sv. Florijana te misnim slavljem koje je u župnoj crkvi Marije Magdalene služio župnik Augustin Tašić.P.Žarković

Možda ste propustili...

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike