Regija
PETAR MATKOVIĆ (HSS) NAPUSTIO SJEDNICU VIJEĆA FERIČANACA

Uvrijeđen što nije informiran o programu proslave Dana općine
Objavljeno 6. svibnja, 2015.

NAŠICE - Vijećnik HSS-a Petar Matković uvrijeđeno je napustio sjednicu Općinskog vijeća Feričanci u znak prosvjeda jer vladajući nisu informirali oporbene vijećnike o pripremama i programu proslave Dana općine.

- Jako sam razočaran jer nikoga niste iz oporbe pozvali da sudjeluje u pripremi programa. A vjerojatno neću niti doći na proslavu jer sam uvrijeđen. Ne moraju samo vladajući sudjelovati, mogao je netko drugi iz oporbe, ako sam ja tu najveći neprijatelj – rekao je Matković.

Vijećnik Matković izišao je iz vijećnice nakon “prepirke” s nezavisnim vijećnikom Zlatkom Đurokovićem koji je kazao “da on ne čeka da njega netko pozove, već dođe u Općinu te se raspita, predloži i ponudi pomoć oko organizacije proslave Dana općine”.

- Prvi put čujem za pečenje vola, a ni drugi iz oporbe ne znaju što će se sve događati za Dan općine - ponovio je Matković.

- Ništa nije do kraja definirano i svatko još može dati prijedlog. Neće ništa biti skromno, ali nećemo niti pretjerivati u izdacima – odgovorio je nezavisni predsjednik Općinskog vijeća Marko Knežević, no Matković više nije bio u vijećnici. HDSSB-ov načelnik općine Antun Glavaš ustvrdio da je Matković znao da će se dijeliti zaduženja, pa je zato otišao.

Inače, Dan općine Feričanci i blagdan Svetog Duha bit će obilježen dvodnevnim programom koji počinje 23. svibnja, u organizaciji Općine Feričanci. Nakon svečane sjednice u subotu (23. svibnja), održat će se sportsko-zabavni događaji uz bogatu gastroponudu na nogometnom igralištu.

- Bit će održana nogometna utakmica i pokazna vježba vatrogasaca. U ponudi će biti girice, čobanac, fiš, grah i šaran na rašljama, a za zabavu će se pobrinuti domaći glazbeni sastav. U nedjelju, u organizaciji HKD-a Manuel, održat će se smotra folklora s devet KUD-ova. Peći će se vol na ražnju i svirat će tamburaški sastav Fijaker, a sve to donira Feravino - kazao je Glavaš. S. Fidl

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike