Sport
OSJEČKI BOKSAČ DOBIO POZIV ZA NASTUP NA EUROPSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU

Bruno Gajić morao bi sam financirati boravak u Ukrajini
Objavljeno 5. svibnja, 2015.

Na adresu Boksačkog kluba Osijek stiglo je još jedno vrijedno priznanje koje dokazuje vrlo kvalitetan i marljiv rad u tom klubu proteklih godina. Uostalom, BK Osijek se i ove godine bori za naslov prvaka Hrvatske, nedavno je Ivan Zidar osvojio titulu seniorskog viceprvaka Hrvatske, a niz je uspjeha u mlađim uzrastima. Jedan od onih u kojeg u klubu polažu velike nade je i Bruno Gajić. Dvostruki je prvak Hrvatske, prošle godine osvojio je naslov kadetskog prvaka države, a bezbolan je bio njegov prelazak u stariji uzrast, što je potvrdio i osvajanjem juniorskog državnog prvaka. Treba svakako istaknuti kako je u Gajićevoj natjecateljskoj knjižici upisano deset borbi uz ostvarenih isto toliko pobjeda bez i jednog poraza ili neriješenog ishoda. Ostvareni rezultati i Brunina darovitost prepoznati su i u vrhu HBS-a, pa ga je izbornik juniorske boksačke reprezentacije Hrvatske uvrstio među borce koji bi trebali braniti boje Lijepe Naše na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati od 15. do 24. svibnja u ukrajinskom gradu Lavovu. Međutim, Gajićev nastup sada je pod znakom pitanja. Naime, Hrvatski boksački savez za mlađe uzraste osigurava samo prijevoz i prijave dok smještaj i boravak na poprištu Europskog juniorskog prvenstva ide na teret samoga boksača. Stoga bi Gajić sam morao pronaći financijska sredstva. Procjenjuje se kako bi boravak u Ukrajini za vrijeme Europskog prvenstva koštao otprilike 540 eura.

- Naravno, nadamo se pomoći Grada Osijeka, ali i prije svih naših dragih prijatelja i ljubitelja boksa kojih u posljednje vrijeme u gradu ima sve više. Bruno je daroviti boksač, ovo mu je sjajna prigoda i vjerujem kako će u Ukrajini boksati kao jedini Osječanin na najjačem kontinentalnom natjecanju te da će u konkurenciji svojih vršnjaka potvrditi svoju darovitost - rekao nam je Matej Matković, trener u Boksačkom klubu Osijek.

Koliko je mladi boksač doista darovit Osječani su mogli vidjeti na licu mjesta u posljednjih nekoliko mjeseci kada je Bruno na turniru Osijek Boxing Openu pobijedio mađarskog reprezentativca, a na nedavno održanom ligaškom kolu prekidom je u prvoj rundi nokautirao sada već bivšeg prvaka Hrvatske. Danas u gradu Osijeku nema prevelik broj sportaša koji uopće mogu nastupiti na međunarodnoj sceni na velikim natjecanjima. Gajić je na žalost među rijetkima. Stoga vjerujemo kako će “dobri ljudi” omogućiti mladiću izlazak na europsku scenu. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike