Sport
MOK ŽELJEZNIČAR USPJEŠAN U KVALIFIKACIJAMA

Zbog troškova, ipak, odustaju od Prve lige
Objavljeno 5. svibnja, 2015.

Bio je MOK Željezničar do sredine devedesetih godina prošlog stoljeća odbojkaška perjanica grada na Dravi, ali i šire.

Slavni dani su prošlost, koja je bar djelomice ponovo oživjela. Prošlog je vikenda “Željo” nastupio u Čazmi na kvalifikacijskom turniru za plasman u Prvu hrvatsku ligu. Uz Osječane, koji su osvojili drugoligaški Istok, za dva mjesta koja vode u elitu borili su se domaćin, inače prvak Centra, te Split (Jug), dok je riječka Mlaka (Zapad) odustala od završnog turnira.

Na kraju su odbojkaši s Drave zauzeli drugo mjesto, imali su polovičan učinak. Prvo su svladali Splićane 3:1 (25:17, 25:20, 23:25, 25:20), dok su od Čazme izgubili 2:3 (15:25, 25:19, 18:25, 25:22, 11:15).

- Već nakon slavlja u prvoj utakmici znali smo da ćemo sigurno biti među dvojcem koji ide u najviši rang natjecanja. Protiv domaćina igrali smo za prestiž, jer smo željeli sezonu okončati bez poraza. Naime, u drugoligaškoj smo konkurenciji primat potvrdili sa 14 pobjeda, a jedini poraz doživjeli smo eto na kraju sezone, i to u pet setova. Ali i ovako smo pokazali da smo dostojni nastupa u Skupini II elitne konkurencije - priča igrač/trener Željezničara Ivan Barić.

No, u klubu neće “grlom u jagode”, svjesni su da igranje u Prvoj ligi prije svega nosi značajno povećanje troškova, a u “Želji” ne namjeravaju trošiti sredstva koja nemaju. Stoga je jasan i sljedeći korak - odustajanje od Prve lige.

- Nažalost, svjesni su situacije u kojoj živimo i djelujemo. Ulazak u Prvu ligu donosi porast troškova, koji bi u našem slučaju narasli i 20 puta. Istina, potvrdili smo na parketu da nam je mjesto u najvišem razredu, ali za igranje s ponajboljim klubovima morat će pričekati neka bolja vremena - naglašava Barić, koji je sa svojim (su)igračima ipak ostvario lijep rezultat.

- Odradili smo sezonu, osvojili Drugu ligu, otišli na kvalifikacije, iako smo i ranije znali koji su nam financijski limiti. Prevladali su ipak sportski motivi, a nastup u Čazmi nagrada je za trud koji smo u klubu uložili - na kraju će Barić, koji je uz predsjednika Branka Rosu glavni operativac kluba slavne prošlosti. Uz njega, na parketu su svoj doprinos dali: Hrvoje Sučić, Danijel Stanković, Goran Stjepanović, Dragan Derežić, Milenko Korica, Borna Kovač, Srđan Jovanović, Ivan Matoković, Marko Drnasin, Ivan Radanović, Matej Krstanović, Sven Burian i Matej Ižaković. U Čazmi je stručnim savjetima pomogao i Zvonimir Bogdanović.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike