Crna kronika
BOŠNJACI SE OPROSTILI OD MARTINA BABOGREDCA (19) I MARKA PRGIĆA (33)

Filipović: Teško je govoriti o smrti u dobi koja je obećavala samo život
Objavljeno 3. svibnja, 2015.
Tužno je bilo u Bošnjacima, dva sprovoda i jedna misa zadušnica

Vezani članci

PRVOSVIBANJSKA PROSLAVA ZAVILA BOŠNJAKE U CRNO

Tragedija na Bošnjačkim vjerovima: Dvojica mladića utopila se nakon prevrtanja čamca

BOŠNJACI – Bošnjaci su se jučer oprostili od dvojice mladih sumještanina, nesretno stradalih na prvosvibanjskoj proslavi na izletištu Bošnjački vjerovi, kada su se nakon prevrtanja čamca utopili u istoimenoj rijeci.

Tridesetrogodišnji Marko Prgić i 19-godišnji Martin Babogredac pokopani su jučer poslijepodne na mjesnim grobljima. U tišini, nevjerici, sa suzama u očima od njih su se oprostili velikim bolom shrvane obitelji, rodbina, brojni prijatelji, udruge, radne kolege i drugi stanovnici Bošnjaka i okolnih naselja. Stradale je mladiće na vječni počinak ispratio vlč. Josip Filipović, župnik Župe sv. Martina biskupa u Bošnjacima, najprije Marka, a sat vremena kasnije na drugom groblju u Bošnjacima, i Martina.

- Teško je po našoj ljudskoj logici pokušati shvatiti da Martina i Marka više nema. Teško je govoriti o smrti u dobi koja je obećavala samo život, mladenačke planove za budućnost, zaljubljivanja i prijateljevanja, radosti i ludosti, smijeh i svirku, ples i pjesmu. Sve je to danas utihnulo. Nijemi smo pred tajnom smrti koja nam odnosi drago mlado lice, stavlja nam grč u nutrinu, ispunjava oči suzama. Srce nam je ispunjeno žalošću, ali i pitanjem: Zašto? Mi ne znamo otkriti smisao Božjim tajnim planovima koji nas bolno i neočekivano ostavljaju bez naših najmilijih. Ali svoj pogled obaramo pred Božjom voljom, tražeći od Gospodina snagu da možemo reći: Neka bude volja tvoja! Ova nas strašna i nenadana smrt podsjeća da uvijek moramo biti pripravni stati pred Božje lice - poručio je, između ostaloga, u svojoj homiliji vlč. Filipović, pokušavajući neutješnim roditeljima pružiti riječi utjehe. Pozvao je ožalošćenu obitelj i rodbinu neka nađu vjere i snage staviti srce i dušu pred Boga jer snaga njegova križa nikada ne izdaje. Nakon pokopa u mjesnoj crkvi u Bošnjacima služena je zajednička misa zadušnica za obojicu nesretno stradalih mladića.

Tragedija se dogodila u petak, kada su se četiri prijatelja iz Bošnjaka, koja su s veselim društvom skupa slavila 1. svibnja, odlučila provozati čamcem po Vjerovima. U njega su ukrcali i stari “apenac”, a kako bi doživljaj i uzbuđenje bili veći, jedan je sjeo na motocikl i turirao, što se ubrzo pokazalo kobnim. Čamac se na sredini Vjerova prevrnuo, potopio ih i nastala je očajnička borba za život. Dvojica su se teškom mukom uspjela spasiti i dokopati obale, a Martina i Marka, oba neplivača, progutala je mutna voda, puna trave i dubokoga mulja. Spasa im nije bilo. Njihova su tijela nakon sat i pol traganja pronašli ronioci.

Marija LEŠIĆ OMEROVIĆ
PRVOSVIBANJSKA TRAGEDIJA

I Brođani pamte tragediju koja se za 1. svibnja prije dvije godine dogodila u naselju Janiševac u Slavonskom Brodu. Bratići Elvis Oreč (19) i Nikica Oreč (17) tog su kobnog dana sjeli na motocikle i sudarili se. Nikica je preminuo na mjestu nesreće, dok je Elvis s teškim i za život opasnim ozljedama prevezen u bolnicu u Slavonskom Brodu gdje je nakon tri dana, unatoč naporima liječnika, preminuo. Borbu za život izgubio je dan nakon što je njegov dvije godine mlađi bratić pokopan.

Možda ste propustili...

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

Najčitanije iz rubrike