Regija
POKRAJ ORLJAVE 6. POŽEŠKI KOTLIĆ

Najčobanac skuhao je Miroslav Milovuković
Objavljeno 3. svibnja, 2015.
Umijeće je pokazalo 48 majstora slavonskog čobanca

Vezani članci

Grahijada u Lili

POŽEGA – Šesti put Turistička zajednica Požege organizirala je u parku pokraj Orljave Požeški kotlić, natjecanje u kuhanju slavonskog čobanca. Organizator je osigurao za pedeset majstora, koliko ih se prijavilo na natjecanje, tri vrste mesa - junetinu, svinjetinu i divljač, drva i vodu, a oni su sa sobom, uz kotlić, trebali donijeti i začine, dobru kuhaču, recept i tajne začine, a najviše dobre volje za kuhanje. Lijep sunčani dan svakako je digao raspoloženje tako da se među odazvanima našlo vrsnih majstora kuhanja iz svih slavonskih županija. Natjecanje je otvorio i znak za start kuhanja dao požeški gradonačelnik Vedran Neferović te u društvu sa svojim zamjenicima Mariom Pilonom i Darkom Puljašićem obišao sva natjecateljska mjesta zaželjevši uspjeh kuharima.

Među kuharima bilo je i mladih i onih starih, prokušanih kuhara, onih koji su na natjecanjima u čobancu diljem Slavonije već odnijeli neko priznanje pa su se došli ponovno dokazati, ribiča, lovaca, planinara, biciklista, bikera, sportaša, folkloraša, udruga žena... Sve donesene uzorke ocijenio je stručni žiri na čelu sa šeficom kuhinje hotela Grgin dol Marijanom Pranjić, a za najbolji je proglašen čobanac Miroslava Milovukovića iz Orahovice.

– Volim kuhati, a već sam se natjecao. Prošle sam nedjelje sa svojom ekipom branitelja odnio prvo mjesto na Grahijadi na Jankovcu. Mi smo ekipa iz Udruge branitelja liječenih od PTSP-a – rekao je Miroslav primajući pehar na velikoj pozornici.

Drugo mjesto osvojio je čobanac koji je skuhao Mato Klinčić iz Pleternice, također višegodišnji natjecatelj u kuhanju, a treće mjesto pripalo je je Peji Čorluki iz Požege, strastvenom ribiču, ali i poznatom majstor ribljeg paprikaša i slavonskog čobanca.

I veliki broj građana posjetio je Požeški kotlić u parku, a za njih je odličan čobanac i roštilj pripremilo osoblje restorana Schön Blick iz Vetova, zaduženo za ugostiteljsku ponudu. Za cjelodnevnu zabavu zaduženi su bili članovi tamburaškog sastava Bisernica iz Požege. (AGM Kruna)

Možda ste propustili...

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

Najčitanije iz rubrike