Kultura
59. GLAZBENI TJEDAN OSJEČKE GŠ FRANJE KUHAČA

Na 7 koncerata nastupit će više od 150 učenika
Objavljeno 4. svibnja, 2015.
U subotu će prvi javni nastup imati učenici I. razreda osnovne glazbene škole

U osječkoj Glazbenoj školi Franje Kuhača od večeras (4. svibnja) do ponedjeljka (11. svibnja) u koncertnoj dvorani te škole održat će se tradicionalna manifestacija 59. Glazbeni tjedan, na kojem će uz brojne goste svoj rad predstaviti učenici i nastavnici te osječke škole.

“Glazbeni tjedan najstariji je i najznačajniji godišnji glazbeni događaj u Glazbenoj školi Franje Kuhača Osijek. Na ovogodišnjem, 59. Glazbenom tjednu, nastupit će najuspješniji učenici škole, koji su to pravo izborili svojim rezultatima u ovoj školskoj godini. Na ukupno sedam koncerata predstavit će se više od 150 učenika. U ponedjeljak, utorak, četvrtak, nedjelju i ponedjeljak u 19.30 sati nastupaju polaznici osnovne i srednje osječke Glazbene škole, a u subotu u 11 sati svoj prvi javni nastup imat će učenici I. razreda osnovne glazbene škole. U srijedu u 16 sati uz predstavnike škole domaćina svoje umijeće pokazat će i učenici 14 glazbenih škola Slavonije i Baranje. Ove godine ugostit ćemo drage prijatelje iz Donjeg Miholjca, Pakraca, Nove Gradiške, Županje, Đakova, Belog Manastira, Vukovara, Slatine, Valpova, Našica, Daruvara, Virovitice, Slavonskog Broda i Požege. Osobito nas raduje što je lijepa praksa organiziranja glazbenog tjedna kao koristan oblik produbljivanja suradnje i razmjene iskustava među umjetničkim školama, prepoznata i prihvaćena i od strane nekih drugih glazbenih škola u našoj regiji.

Na završnom koncertu 59. Glazbenog tjedna u ponedjeljak, 11. svibnja, s početkom u 19.30 sati nastupit će najuspješniji učenici škole domaćina i taj se koncert već tradicionalno svojom kvalitetom svrstava u sam vrh ovogodišnjih glazbenih postignuća naših polaznika.

Odaziv publike na koncerte Glazbene škole uvijek je velik, pa to očekujemo i za programe 59. Glazbenog tjedna. Na ovim koncertima čiji je program bogat i raznolik publika će imati priliku čuti puno izvrsnih mladih glazbenika, među kojima su neki višestruki državni prvaci i pobjednici međunarodnih natjecanja. Pozivamo sve ljubitelje ozbiljne glazbe da dođu poslušati ove mlade i nadarene učenike koji su svoje slobodno vrijeme posvetili vježbanju sviranja i pjevanja klasične glazbe, te ih aplauzom nagrade za njihov trud i umijeće”, kaže prof. Josip Uglik, ravnatelj GŠ Franje Kuhača. Ulazak na sve koncerte je slobodan.

Darko KOVAČEVIĆ

Na završnom koncertu 11. svibnja nastupit će najuspješniji učenici škole domaćina

14 GLAZBENIH ŠKOLA IZ SLAVONIJE I BARANJE

U srijedu u 16 sati uz predstavnike škole domaćina svoje umijeće pokazat će i učenici 14 glazbenih škola Slavonije i Baranje. Ove godine ugostit ćemo drage prijatelje iz Donjeg Miholjca, Pakraca, Nove Gradiške, Županje, Đakova, Belog Manastira, Vukovara, Slatine, Valpova, Našica, Daruvara, Virovitice, Slavonskog Broda i Požege. Osobito nas raduje što je lijepa praksa organiziranja glazbenog tjedna kao koristan oblik produbljivanja suradnje i razmjene iskustava među umjetničkim školama, prepoznata i prihvaćena i od strane nekih drugih glazbenih škola u našoj regiji.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike