Zdravlje
OSAM NAJZDRAVIJIH NAPITAKA NA SVIJETU

Zdravlje u čaši: Od limunade do soka od cikle
Objavljeno 4. svibnja, 2015.

Dopunite svoj organizam vitaminima, hranjivim sastojcima i antioksidansima, povećajte energiju i smanjite težinu, izbjegnite alergije i bolesti s pomoću ovih deset izuzetno moćnih i zdravih napitaka. Sve sastojke lako je nabaviti i prilagođeni su za naša područja.

Limunada

Cijeđenje limuna u čašu hladne vode super je jednostavan način za umnožavanje zdravstvenih koristi i uživanje u okusu. Limun u tijelu postaje alkalan, a alkalno se tijelo može lakše izliječiti i bolje prihvatiti hranjive sastojke. Dodatna korist je što limunada pomaže u održavanju kože blistavom i čistom, a također potpomaže gubljenje tjelesne težine.

Napitak za detoksikaciju

U čašu vode dodajte žlicu jabučnog octa, limunova soka i pola žličice cimeta. Zasladite medom po želji. Ovaj recept sadržava niz sastojaka koji jačaju vaš organizam i imunitet. Jabučni ocat sadržava tvari koje utječu na snižavanje krvnog tlaka, a limun i cimet reguliraju razinu šećera u krvi.

Sassy voda

Ova voda izbacuje nečistoće i otrove iz vašeg tijela i jednostavna je za pravljenje. Potrebno je: 2 limuna, pola krastavca, 10-12 listića metvice, 3 litre vode. U dno bokala stavite narezane kriške limuna (prethodno ga dobro oprati sodom bikarbonom ili octom da bi se uklonili pesticidi) i krastavca, dodajte listove metvice, preliti vodom i ostaviti da odstoji preko noći ili 8 sati.

Prah od zelenog čaja

Ovaj napitak brzo povećava energiju, ubrzava metabolizam, pomaže u borbi protiv virusa i bakterija, podiže raspoloženje, ima svojstva koja pomažu u borbi protiv raka, čisti tijelo. Priprema se tako što u čašu vode dodate četvrtinu žličice praha od zelenog čaja.

Napitak protiv alergija

Ovaj recept kombinira jabučni ocat, prirodan med i vodu kako bi stvorio snažno sredstvo za borbu protiv alergija. Med sadržava tragove peluda pa tako s vremenom postajete imuni na alergijske reakcije. U čašu tople vode dodajte žlicu meda i jabučnog octa i miješajte dok se med ne rastopi. Koristi se 2 puta dnevno, a možete dodati i limun za još zdraviji napitak.

Jabučni ocat, češnjak i limun

Ovo piće nema baš najugodniji okus ali je odlično sredstvo za borbu protiv prehlade i gripe. Također uspješno snižava razinu kolesterola i triglicerida. Za ovaj recept je potrebno: 10 oguljenih i lagano izgnječenih češnjeva češnjaka, 1,5-2 šalice vode, 1/4 šalice jabučnog octa, jedan limun i 4 žličice meda ili po ukusu. Lagano kuhati češnjak u čaši i pol vode 10 minuta, možete upotrijebiti dvije čaše ako više volite blaži okus. Sklonite s vatre. Pomiješajte smjesu s jabučnim octom, sokom od 1 limuna i najmanje 4 žlice meda. Pijte 2-3 puta dnevno po potrebi.

Đumbir-kurkuma detoks-čaj

Đumbir, kurkuma i papričica vrlo su moćna kombinacija za detoksikaciju, ali i za ublažavanje boli, glavobolje i protiv gripe.

Sok od cikle

Ispijanje soka od cikle utječe na smanjenje sljedećih problema: suha koža, akne, prhut, slabokrvnost, jača imunitet, pročišćava bubrege i jetru, regulira visok krvni tlak...(T.K.)

Limunada pomaže u održavanju kože blistavom i čistom, a također potpomaže gubljenje tjelesne težine.

Najčitanije iz rubrike