Osijek
OD NAGRAĐENE PODUZETNIČKE IDEJE DO DESETOG ROĐENDANA

“Šapica” dobiva svoju inačicu na Sjenjaku
Objavljeno 2. svibnja, 2015.

Kada je Glas Slavonije u suradnji s Centrom za poduzetništvo svojevremeno pokrenuo “Najbolju poduzetničku ideju Osječko-baranjske županije”, prvu nagradu odnijela je poduzetnička priča Lidije Rosić. Njezina ideja bila je otvaranje uslužnog centra za kućne ljubimce, i ta priča nije ostala samo na papiru. Deseti je rođendan kako Šapica, dakle salon za šišanje i njegu kućnih ljubimaca, trgovinu i savjetovalište, obilježava uspješno poslovanje. Recimo još i to kako je to bilo prvo osječko poduzeće koje je otvoreno preko tadašnjeg HITRO hr. servisa. No ne pišemo ovo bez razloga - Lidija se odvažila i na novi investicijski korak - otvara “Šapicu 2”.

- U razdoblju koje je za nama uspjela sam ostvariti svoj poslovni pothvat. Nije se stalo samo na salonu i trgovini, u međuvremenu smo organizirali nekoliko modnih revija za kućne ljubimce, neprestano je usavršavanje mene i mojih djelatnica, a kao rezultat toga je mogućnost pomoći savjetima u vezi ishrane, njege i odgoja kućnih ljubimaca - kaže Rosić. Većini je poznato kako je salon “Šapica” smješten u Donjem gradu i da je potrebno nekoliko dana čekati kako bi se uhvatio slobodni termin.

Ponukana time Lidija se odlučila prići kupcima bliže, na Sjenjaku, u neposrednoj blizini robne kuće, u završnim fazama je uređenje novog salona.

- I ovdje ćemo imati salon za njegu pasa i mačaka, te trgovinu s prehrambenim proizvodima i svim potrepštinama - kaže Lidija.

Ali ono što je najvažnije uvijek je spremna pomoći savjetom. Da to nije tek kurtoazno, svjedoči i njezina namjera da u “Šapici 2” krene i s tečajevima za šišanje pasa. I za one koji žele sami šišati svoje pse i za one koji se žele ovime profesionalno baviti. Dakle, Lidija nema “fige iza leđa” kada je u pitanju moguća konkurencija. I kada smo o Lidiji Rosić na početku njezine karijere istaknuli kako se kao supruga i majka, tada doista male djece, odvažila ući u poduzetničke vode, ni sada se nije ništa promjenilo. Osim što su djeca toliko poodrasla da se i na njih može osloniti kao pomoć u poslovanju... D. Kuštro

Možda ste propustili...

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

Najčitanije iz rubrike