Novosti
PRAZNIK RADA PROSVJEDNO U SISKU

Novosel: Bez opstanka industrije nema boljeg života i izlaska iz krize
Objavljeno 1. svibnja, 2015.

SISAK - Pod sloganom ''Za spas industrije i radna mjesta" u Sisku će se prosvjedno obilježiti Praznik rada u organizaciji pet sindikalnih središnjica.
Pet sindikalnih središnjica povodom 1. maja okupit će se u Sisku. U prosvjednoj povorci, koja će oko 9 i 30 sati krenuti sa sisačke tržnice i proći gradom do Velikog kaptola, očekuju i kolege iz javnog sektora te građane. Prosvjed koji je mogao biti bilo gdje ui Hrvatskoj stiže u Sisak koji je najveći simbol propadanja domaće industrije, poručili su sindikati. Čelnik SSSH Mladen Novosel.

No ne i političare i predizborne govore umjesto kojih govore brojke o 240 tisuća zaposlenih manje od početka krize. Ono što nije uništio rat, jest politika, upozorio je Damir Jakuš, a Novosel prozvao i vladajuće i oporbu.

''Sjetimo se Željezare Sisak koja je tamo '90-ih imala više od 15 tisuća zaposlenih od ukupno 30 tisuća zaposlenih tada u Sisku. Sjetimo se Herbosa, Segestike, Siscie, i da ne nabrajam sve ostale tvrtke koje su nestale u gradu'', naveo je Novosel.Apel za spas preostalih radnih mjesta sindikati će adresirati na političke garniture.

''Postojećoj vladi, koja odbrojava zadnje dane svog mandata - spasite preostalu industriju, učinite ono što možda niste činili protekle tri godine. Bavili ste se sami sobom, a govorili ste da BDP neće porasti bez otvaranja novih radnih mjesta u realnom sektoru i industriji. Ali i budućoj vladi koje god boje ona bila. A pogotovo sadašnjoj oporbi na čelu s Karamarkom, koji tri godine spominje gospodarstvo: Gospodine Karamarko, nažalost, morat ćete vrlo brzo prijeći s riječi i na djelo ukoliko dobijete povjerenje hrvatskih građana'', poručio je Novosel.

media servis