Mozaik
OSJEČKI HIPHOPER OBJAVIO ZARAZNU NOVU PJESMU

Kandžija i Gole žene predstavljaju
spot za ljubavnu pjesmu "Crkva"
Objavljeno 30. travnja, 2015.

“Predstavljamo vam zaraznu ljetnu pjesmu, posvećenu jedinoj stvari koja vrijedi - pravoj ljubavi”, poručuje Kandžija u materijalima kojima je najavljen novi singl i spot “Crkva”. Pjesma "Crkva" najavni je singl novog albuma Kandžije i Golih žena koji će izaći na jesen. Ovo će ujedno biti i prvi album koji Kandžija stvara zajedno sa svojim bendom, "Golim ženama". Ovaj ljetni hit i spot sniman je u Osijeku, na obali Drave, a radio ga je Tin Majnarić, prema scenariju samoga Kandžije. U spotu, naravno uz Gole žene, glavne uloge tumače Mislav Medić, poznatiji Lil' Bear, inače najbolji beatboxer na Balkanu te mlada osječka glumica Selma Mehić.

Još od prvog albuma znakovitog naslova "Narodnjaci", Kandžija uz Gole žene pokazuje svoj rast, kako fizički tako i duhovni, no prije svega intelektualni. Ozbiljniji i zreliji nego ikad, privlači pozornost svojim jedinstvenim, duhovitim, ali i kritičkim tekstovima koji oslikavaju ponekad bizarnu svakodnevnicu ovih prostora. Najavni singl "Crkva" potvrđuje da ćemo i dalje biti suočeni s istinama koje možda ni sami sebi ne želimo priznati – na pozitivan način.

Kandžija, poznat i kao veliki domoljub i rimokatolik (što rijetki ističu), jedan je od najvećih hiphopera ovih prostora, borac za pravdu, humanist i dobrotvor. Autor je megahitova kao što su "Jelena", "Donji Miholjac", "Državnici novog kova", "Bicikl"...

O singlu i videospotu "Crkva" Kandžija kaže: "Darkan Kingić (gitarist) i ja skontali smo da smo skupa jači od Nikše Bratoša i Nenada Ninčevića i napravili najtvrđu stvar ikad. Napomenuo bih da nismo boybend u spotu, a nažalost ni doktori, zubari, a ni pekari. Više smo k'o Jole, i to 7 Joleta. Ovog ljeta 7 Joleta." Singl su premijerno izveli uživo jučer u zagrebačkom klubu Vintage Industrial Bar.(T.K.)

Glavne uloge tumače Mislav Medić - Lil' Bear, najbolji beatboxer na Balkanu i osječka glumica Selma Mehić

Možda ste propustili...

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

Najčitanije iz rubrike