TvObzor
HRT: ZVARŠENO PRVO IZDANJE "THE VOICEA"

Nina Kraljić je “Najljepši glas Hrvatske”
Objavljeno 30. travnja, 2015.

Potraga za najljepšim glasom Hrvatske počela je još u rujnu prošle godine. Među dvije i pol tisuće prijavljenih, njih 97 dobilo je priliku predstaviti se mentorima. Mentori su odabrali njih 48. Svaki tim je s 12 natjecatelja krenuo u dvoboje nakon kojih je 24 pobjednika nastupilo u emisijama uživo. Četvero njih, po jedan iz svakog tima, odabirom mentora i publike došlo je do finala. To su Marin Jurić Čivro iz Ivanova tima, Mateo Resman iz Indirina, Jure Brkljača iz Tonyjeva i Nina Kraljić iz Jacquesova tima.

Posljednju, finalnu emisiju otvorili su mentori i njihovi savjetnici zajedničkom izvedbom pjesme “Winner Takes It All” grupe Abba.

Prvi krug završnice showa

U prvom krugu završnice showa Jure Brkljača otpjevao je pjesmu “Brod u boci“ Olivera Dragojevića. Tony je rekao da je na početku osjetio da Jure ima potencijal da bude u finalu. Zahvalio mu je na svemu što je i on od njega naučio i kazao mu da je ova izvedba bila grandiozna.

Marin Jurić Čivro pjevao je “Ain't No Sunshine” Billa Withersa. Marin je rekao da je ponosan, kako na sebe tako i na mentora te cijeli tim. Ivan je rekao da mu je drago da je Marin dio njegova tima i da je u njemu stekao prijatelja. Poručio mu je da i dalje pjeva, bez obzira na ishod te da je predivno ovo što mu se događa.

Nina Kraljić izvela je pjesmu “Beneath Your Beautiful” Labrintha i Emelie Sandé. Jacques je ponovno komentirao da je Nina izvanzemaljka. Ne zna je li ljepši raspon ili boja njena glasa, ali misli da joj najviše u prilog ide „suluda” emocija. Kazao je da zna da će se ona, bez obzira na ishod, i dalje baviti glazbom te da je privilegij što je bila dio njegova tima.

Mateo Resman otpjevao je “Bed Of Roses” grupe Bon Jovi. Indira je rekla da nikad neće zaboraviti izraz sreće na njegovu licu kad mu se okrenula na audiciji. Prisjetila se da su, bez obzira na njegov talent i prekrasan glas, morali mnogo raditi na njegovu samopouzdanju te da su uspjeli. Ponovno je istaknula koliko je ponosna na njega.

Zajednički nastupi mentora i finalista

Nakon toga uslijedili su zajednički nastupi mentora i finalista. Prvi su na redu bili Jure i Tony. Otpjevali su Tonyjevu pjesmu “Ti (samo ti)”. Drugi duet bio je virovitički – Marin i Ivan izveli su pjesmu “Tango” grupe Vatra. Pjesmu “Euphoria” Loreen otpjevali su Nina i Jacques. Posljednji duet izveli su Mateo i Indira. Pjevali su “Simply The Best” Tine Turner. Publika je odlučila da u superfinale idu Mateo, Nina i Marin.

U posljednjem krugu troje natjecatelja nastupilo je još jednom nakon čega je slijedila i konačna odluka.

Marin Jurić Čivro izveo je pjesmu “I Don't Want To Be” Gavina DeGrawa. Nina Kraljić otpjevala je makedonsku tradicionalnu pjesmu “Zajdi, Zajdi”. Mateo Resman izveo je Gibonnijevu pjesmu “Zlatne godine”.

Nakon njih, u vrijeme telefonskog glasovanja, ostalih 20 kandidata koji su se plasirali u natjecanje uživo izveli su Gibonnijevu pjesmu “Oprosti”.

Ubrzo nakon toga proglašen je pobjednik prve sezone showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”. Publika je odlučila da ta titula pripada Nini Kraljić. Pobjeda joj je velika pohvala i prekrasan osjećaj. Pokušava ostati kakva je bila kad je ušla u show – i za nju bilo kakav ishod zaslužuje slavlje.

Pripremio: Nikola KUČAR
PRVI DOJMOVI POBJEDNICE NAKON PROGLAŠENJA

Pobjednica prve sezone showa “The Voice – Najljepši glas Hrvatske”, Nina Kraljić, nakon emisije je u ekskluzivnom programu u digitalnom studiju “The Voicea”, sa Zlatom Muck Sušec podijelila prve dojmove. Još uvijek nije svjesna što se događa, bez riječi je i izvan sebe. Nakon proglašenja prva joj je u mislima bila osoba zbog koje je došla tu i kojoj je posvetila pjesme. Zahvalna je na glasovima publike. Odmah nakon emisije potpisala je ugovor s Fabianom Stilkeom, generalnim direktorom Universal Music Western Balkansa. Iako je prva sezona završila, show i dalje ostaje na društvenim mrežama. Za nekoliko dana otvorit će se prijave za drugu sezonu.

Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike