Novosti
BORO GRUBIŠIĆ UPOZORAVA:

Porezna uprava je u prekršaju, naplaćuje zastarjeli porezni dug
Objavljeno 28. travnja, 2015.

Saborski zastupnik HDSSB-a Boro Grubišić na konferenciji za novinare u utorak u Slavonskom Brodu prozvao je Poreznu upravu što provođenjem akcije od 31. siječnja s 10 tisuća rješenja za ovrhama dovodi do najnovijeg poreznog blokiranja blokiranih.

- Ima i onih kojima je porezni dug otišao u apsolutnu zastaru (više od šest godina), pa iako nisam pristaša da netko ne plaća porez, tvrdim kako je Porezna uprava napravila prekršaj. Što su radili ako su dozvolili zastaru - pita se Grubišić, kritizirajući što se s računa dužnika skida zastarjelo dugovanje, a premda njegova uložena žalba bude uvažena - uzeti novac više se ne može vratiti.

Koliko među 10 tisuća rješenja ima zastara te jesu li među njima zastare dugovanja i krupnih dužnika, postavit će, kaže, pitanje i u Saboru.

Analizirajući komplicirane propise i neujednačene kriterije kada je u pitanju provedba temeljnog kolektivnog ugovora u javnim službama, Grubišić i njegov stranački kolega Božidar Bosančić, istaknuli su brojne nelogičnosti oko plaćanja prijevoza zaposlenima, ovisno o tome je li u lokalnoj zajednici organiziran mjesni i međumjesni prijevoz, ili ga nema.

- Kolega kojemu je posao udaljen dva kilometra i ima javni prijevoz dobije do 450 kuna mjesečno, a ja putujem osam kilometara automobilom jer nema javnog prijevoza i plaćeno mi je 0,75 lipa po kilometru ili mjesečno oko 160 kuna - vlastitim primjerom poslužio se Bosančić.

- Tumačenja su različita, sindikati od svega peru ruke, a takva polipragmazija izaziva nejednakost i nezadovoljstvo radnika - upozorava Grubišić. M.Radošević

Grubišić i Bosančić kritizirali su i neujednačene kriterije u provedbi kolektivnog ugovora u javnim službama

Možda ste propustili...