Osijek
MEĐUNARODNI SUSRET IZVIĐAČA

Slavili osječki Javor i vojvođanski poletarci
Objavljeno 27. travnja, 2015.

Stotinjak je izviđača proteklog vikenda sudjelovalo na Međunarodnom susretu izviđača, u sklopu kojeg su održane Proljetne igre poletaraca za izviđače nižih razreda osnovne škole, te Proljetni izviđački višeboj. U ime domaćina i organizatora, Izviđačkog kluba “Javor”, predsjednica Jadranka Kokolari izrazila je zadovoljstvo pokazanom spretnošću i uspješnošću poletaraca u čak deset natjecateljskih igara.

- Također, izviđači su pokazali svoje znanje u signalizaciji, čvorologiji, izradi zaklona, paljenju vatre i znanju iz prve pomoći, kao i izviđačke organizacije. Pobjednici u igrama poletaraca bili su poletarci iz Perleza, tamošnjeg OI “Čiča Janko” iz Vojvodine, dok je patrola Štrumpfovi Izviđačkog kluba “Javor” slavila među izviđačima - ispričala je Kokolari.

Nakon zanimljivog natjecanja, sljedeći dan izviđači su posjetili i manifestaciju Osijek - Zdravi grad, u čemu tradicionalno sudjeluju. Uz to što su poručili kako je izviđački način života zdrav, izviđači su također podijelili i letke za izviđačko ljetno logorovanje u Orahovici. Svoje su druženje izviđači završili posjetom osječkom zoološkom vrtu, a svi su sudionici, za uspomenu, ponijeli majicu na dar, zahvalnicu, a najuspješnijima su pripale diplome i medalje.

Domaćin, IK “Javor”, zahvalio je svim volonterima na organizaciji ovog zanimljivog susreta koji je, kao najdragocjenije, donio nova prijateljstva. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike