Osijek
PREDAVANJE U GISKO-U: VODIČ KROZ UPIS NA AMERIČKA SVEUČILIŠTA

SAD je vodeća destinacija za međunarodne studente
Objavljeno 28. travnja, 2015.

Klub za mlade Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek (GISKO) jučer je bio pun mladih Osječana koje su zanimale mogućnosti studiranja u SAD-u. Ovo su zanimljivo predavanje organizirali American Corner GISKO-a i Institut za razvoj obrazovanja iz Zagreba, u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Zagrebu.

Iscrpno, detaljno, informativno i korisno predavanje tom je prilikom održala Maja Balen, obrazovna savjetnica EducationUSA mreže iz Instituta za razvoj obrazovanja te ga naslovila: Vodič kroz upis na američka sveučilišta - pet koraka do studija u SAD-u. Predavanje je uključilo brojne praktične smjernice za odabir studijskog programa, pronalazak financijske potpore za studij, prijavu na američka sveučilišta, dobivanje vize i odlazak na studij u SAD-u.

Više o dobivanju viza za odlazak na studij u SAD govorio je Jacob Mecum iz Veleposlanstva SAD-a. Pojasnio je prijavnu proceduru za američku vizu te govorio o iskustvu studiranja u SAD-u. Goste je predstavila voditeljica Odjela studijske čitaonice Marijana Špoljarić Kizivat.

Inače, Institut za razvoj obrazovanja (IRO) od 1999. godine djeluje kao sastavni dio EducationUSA mreže te pruža službene informacije o studiranju u SAD-u uz potporu U.S. State Departmenta i Američkog veleposlanstva u Zagrebu.

S više od 4600 akreditiranih visokih učilišta, 21,2 milijuna upisanih studenata godišnje te rekordnih 886.052 međunarodnih studenata u akademskoj godini 2013./2014., SAD i dalje predstavlja vodeću obrazovnu destinaciju za međunarodne studente te se nalazi na visokom petom mjestu u svijetu po broju hrvatskih studenata koji studiraju u inozemstvu, rečeno je na predavanju. V. Latinović

Najčitanije iz rubrike