Sport
“MINI KOCKASTI” U OSIJEKU

Bašićevi izabranici na eurosmotri planiraju osigurati plasman na SP
Objavljeno 27. travnja, 2015.
Stručni stožer je u grad na Dravu doveo 25 igrača, a na EP putuje njih 18

Kadetska nogometna reprezentacija Hrvatske (U-17) za završne pripreme uoči odlaska na Europsko prvenstvo odabrala je Osijek!

Točnije, pripreme će se odvijati u Osječko-baranjskoj županiji, gdje će svakodnevne trenažne akivnosti kombinirati s dvije test-utakmice protiv seniorskih momčadi trećeligaša iz Belišća i Đakova.

Hrvatska je ekspedicija u Osijek doputovala u subotu, kada je, nakon ručka, u poslijepodnevnim satima, obavila i trening na Elektrinom glavnom travnjaku igrališta “Kraj Drave”, gdje će biti i svi ostali treninzi. Uvjetima je izbornik Dario Bašić iznimno zadovoljan, kao i prijmom u gradu na Dravi, koji je iznad, ionako većih, očekivanja. Taj 30-godišnji stručnjak iz Zagreba u Osijeku je okupio 23 igrača iako je planirao 25, ali će se dva, zbog inozemnih klupskih obveza, priključiti kasnije. Vjeruje se danas, kako bi sutra (utorak) mogli odigrati određenu minutažu na Gradskom stadionu u Belišću. Na kontinentalnu završnicu sljedećeg tjedna u Bugarsku otputovat će samo 18 igrača (16+2), tako da će sedmorica morati otpasti, a tko će to biti, znat će se posljednjeg pripremnog osječkog dana, u petak, 1. svibnja. Među dva vratara za Bugarsku bit će, sigurno, Osječanin Ivan Nevistić, koji je i jedini predstavnik klubova iz istočne Hrvatske, koji je bio i među azerbajdžanskim kandidatima, koji su na uvjerljiv način u toj elitnoj skupini izborili plasman na Europsko prvenstvo. Nevistić, međutim, nije i jedini Osječanin u U-17 hrvatskoj reprezentaciji, jer je Petar Krpan najbliži Barišićev suardnik, a o zdravlju igrača brine se dr. Želimir Orkić. Doktor se nada da neće imati previše posla iako je stručni stožer nametnuo jak ritam aktivnosti, kojih će svaki dan biti dvije. Kako bi spremni dočekali borbe u skupini na EP-u, gdje ih na otvaranju, 3. svibnja, dočekuje domaćin Bugarska, zatim se 9. svibnja igra protiv Austrije, a 12. svibnja sa Španjolskom, reprezentacijom apostrofiranom kao jednom od najvećih favorita u konkurenciji 16 zemalja na eurosmotri. U skupini “mladi kockasti” trebaju biti makar drugi kako bi se plasirali među osam, od kojih će prvih pet ili šest izboriti nastup na Svjetskom prvnstvu, što je neki postavljeni rezultatski cilj, iako se nakon Azerbajdžana razmišljalo i o najvišem. Nakon protoka, međutim, određenog vremena letvica se želja spustila i zbog toga da se ne optereti generacija rođena 1998. godine, koja je darovita kao rijetko koja prije nje. Koliko, najbolje će se spoznati kada prijeđu u seniorsku konkurenciju...

Dražen LEKŠAN

Osječanin Ivan Nevistić jedini je predstavnik klubova iz istočne Hrvatske u U-17 vrsti

Možda ste propustili...

DENIS KRSTANOVIĆ, TRENER BSK-A

Šibenik se nije javio, ne nude stimulaciju

POVRATAK NA STAZU NEKAD NAJBOLJEG SKIJAŠA SVIJETA

Marcel Hirscher skijat će pod nizozemskom zastavom

Najčitanije iz rubrike