Regija
VUKOVARSKO-SRIJEMSKI ŽUPAN BOŽO GALIĆ U OPĆINI VRBANJA:

Izradit ćemo program oporavka Cvelferije
Objavljeno 27. travnja, 2015.

Vezani članci

PETI PUT U GUNJI

Silvano Hrelja s gunjanskim umirovljenicima

VRBANJA – Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima održao je radni sastanak s čelnicima Općine Vrbanja koji su ga izvijestili o aktualnostima, problemima i planovima. Konstatirano je kako se situacija nakon svibanjskih poplava stabilizirala i stanje je zadovoljavajuće. Kao najveći problem općinski načelnik Ivica Sep istaknuo je nezaposlenost, nemogućnost otvaranja novih radnih mjesta i odlazak mladih koji zvoni na uzbunu. Razgovarano je o infrastrukturnim radovima, mogućnostima oporavka gospodarstva i načinima na koji Vukovarsko-srijemska županija može pomoći općini. Župan je najavio izradu posebnog programa oporavka gospodarstva, poduzetništva, obrtništva i poljoprivrede za Cvelferiju jer se zbog specifične situacije u kojoj se nalazi istočni dio županjske Posavine, zapostavljeno i nerazvijeno rubno područje RH koje su lani poharale nezapamćene poplave, nametnulo kao nužnost.

Načelnika Sepa zanimalo je i kakvo je stanje s kanalskim mrežama i njihovim uređenjem. “Želimo točno znati što je od tih problema riješeno, što planiraju Hrvatske vode i što je naša zadaća”, naglasio je Sep. Voditeljica vinkovačke ispostave Hrvatskih voda Mirjana Šota pojasnila je da u 2015. godini Hrvatske vode planiraju održavanje kanalske mreže koja je uređena na tom području, a radi se o 145 kilometara kanala u tri spomenuta naselja. Ove će se godine, najavila je, kanali pokositi i pojačano održavati.

Jedan od problema u Vrbanji vezan je za nedostatak terena za igru mladih. Postojeće kraj Općine uništile su poplave, odnosno materijal koji je mjesecima ondje stajao, dok okoliš oko 12 godina stare škole nikada nije ni bio sređen. “Od škole smo tražili da načini troškovnik koji je 540 tisuća kuna, uvrstili smo ga u naš plan i na Županijskoj skupštini zatražit ćemo odobrenje za realizaciju. Nakon toga raspisat ćemo natječaj, izabrati izvođače radova i planiramo od kraja 2015. godini kompletno urediti okoliš oko škole”, kazala je Jadranka Mustapić Karlić, pročelnica UO-a za obrazovanje i sport VSŽ-a.

Na sastanku je razgovarano i o izmjenama i dopunama Prostornog plana uređenja Općine Vrbanja, rješavanju imovinskopravnih odnosa unutar građevinskog područja te vodoopskrbi i odvodnji i planovima gradnje poduzetničke zone. Marija Lešić Omerović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana