Regija
11. DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA SREDNJIH ŠUMARSKIH ŠKOLA

Valentina Rebić pobijedila
jaku mušku konkurenciju
Objavljeno 26. travnja, 2015.

VINKOVCI - Proglašenjem najboljih mladih šumara i dodjelom priznanja završeno je 11. Državno natjecanje učenika srednjih šumarskih škola za zanimanje šumarski tehničar, održano u Vinkovcima u organizaciji Poljoprivredno-šumarske škole Vinkovci. “Ponosni smo što smo treći put bili organizatori ovakvog velikog natjecanja”, kazao je Marinko Džakula, ravnatelj Poljoprivredno-šumarske škole.

Prvi dan natjecanja bio je rezerviran za mjerenje visine i obujma stabla, te test znanja iz poznavanja biljnih vrsta, a drugog su dana učenici pokazali umijeće rukovanja motornom pilom, pri čemu su radili precizan prerez na podlozi, obaranje stabla na balon, kombinirani prerez, okretanje vodilice, podsijecanje stabla (zasjek) i definirani prerez stabla.

Među 19 učenika, 17 mladića i dvije djevojke, prvo mjesto osvojila je Valentina Rebić, Šumarska i drvodjelska škola Karlovac. Drugi je Josip Božanović, Srednja škola Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice, a treći Jurica Sertić iz Tehničke škole Virovitica.

- Konkurencija je bila dosta teška, nisam se nadala da ću osvojiti prvo mjesto. Dobro sam se pripremila tako da mi se trud isplatio. S pilom sam bila osma. Sretna sam što sam u konačnici osvojila prvo mjesto - kazala je Valentina Rebić.

U revijalnom dijelu natjecanja umijeća rukovanja motornom pilom prvo je mjesto osvojio Filip Popović iz Srednje škole M. A. Reljkovića iz Slavonskog Broda, drugi je Josip Božanović iz Srednje škole I. Trnskog iz Hrvatske Kostajnice, a treći Stjepan Marosavljević, također iz Srednje škole M. A. Reljkovića Slavonski Brod. Mario Kokaj

Možda ste propustili...

IVAN BOSANČIĆ, GRADONAČELNIK VINKOVACA I PREDSJEDNIK OO-A “JESENI”

Jeseni su vjeran odraz Vinkovaca i Vinkovčana

11. MIHOLJAČKI PODUZETNIČKI SAJAM

67 izlagača uz nikad bogatiju gastroponudu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ĐURKOVIĆI - KREATIVNI PROIZVOĐAČI KOZJEG SIRA

Ne mogu do zemlje za koze, a sirevi su im traženi i u Finskoj

2

ULICE PUNE PASA LUTALICA

Babina Greda plaća dojave o vlasnicima napuštenih pasa?

3

OŽIVLJAVANJE PODUZETNIČKOG CENTRA

PC-u potreban tim koji želi raditi