Regija
11. DRŽAVNO NATJECANJE UČENIKA SREDNJIH ŠUMARSKIH ŠKOLA

Valentina Rebić pobijedila
jaku mušku konkurenciju
Objavljeno 26. travnja, 2015.

VINKOVCI - Proglašenjem najboljih mladih šumara i dodjelom priznanja završeno je 11. Državno natjecanje učenika srednjih šumarskih škola za zanimanje šumarski tehničar, održano u Vinkovcima u organizaciji Poljoprivredno-šumarske škole Vinkovci. “Ponosni smo što smo treći put bili organizatori ovakvog velikog natjecanja”, kazao je Marinko Džakula, ravnatelj Poljoprivredno-šumarske škole.

Prvi dan natjecanja bio je rezerviran za mjerenje visine i obujma stabla, te test znanja iz poznavanja biljnih vrsta, a drugog su dana učenici pokazali umijeće rukovanja motornom pilom, pri čemu su radili precizan prerez na podlozi, obaranje stabla na balon, kombinirani prerez, okretanje vodilice, podsijecanje stabla (zasjek) i definirani prerez stabla.

Među 19 učenika, 17 mladića i dvije djevojke, prvo mjesto osvojila je Valentina Rebić, Šumarska i drvodjelska škola Karlovac. Drugi je Josip Božanović, Srednja škola Ivana Trnskog iz Hrvatske Kostajnice, a treći Jurica Sertić iz Tehničke škole Virovitica.

- Konkurencija je bila dosta teška, nisam se nadala da ću osvojiti prvo mjesto. Dobro sam se pripremila tako da mi se trud isplatio. S pilom sam bila osma. Sretna sam što sam u konačnici osvojila prvo mjesto - kazala je Valentina Rebić.

U revijalnom dijelu natjecanja umijeća rukovanja motornom pilom prvo je mjesto osvojio Filip Popović iz Srednje škole M. A. Reljkovića iz Slavonskog Broda, drugi je Josip Božanović iz Srednje škole I. Trnskog iz Hrvatske Kostajnice, a treći Stjepan Marosavljević, također iz Srednje škole M. A. Reljkovića Slavonski Brod. Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana