Regija
BOGAT PROGRAM PRIPREMILI GRAD, TZ I UDRUGE

Belišće Dan grada slavi do 10. svibnja
Objavljeno 26. travnja, 2015.

BELIŠĆE – Međunarodnim košarkaškim turnirom te teniskim turnirom, na koje su se jučer nadovezali 18. Susret vatrogasne djece i mladeži i 19. Kup grada Belišća u lovu ribe na Repnjaku, u Belišću je ovoga vikenda i službeno počeo bogat program obilježavanja Dana grada, koji će potrajati do 10. svibnja. U nizu događanja, a u čiju su se organizaciju uz Grad i Turističku zajednicu uključile i brojne udruge s područja Belišća, valja izdvojiti i današnji susret kuglača Belišće – Donji Miholjac te izradu čestitki “Grade, sretan ti rođendan” ispred gradske uprave. Gradski će stadion u utorak, 28. travnja, biti domaćin nastupa reprezentacije Hrvatske U-17, a u 18 sati na Trgu Ante Starčevića je program “Mome gradu s ljubavlju” Dječjeg vrtića Maslačak i Društva Naša djeca Belišće, s dodjelom nagrada za likovne i literarne radove. Dan kasnije u Romberg pubu održat će se prezentacija TZ Biograda na Moru te u vijećnici promocija molitveno-pjesničke zbirke hrvatskih autora “Sretna Hrvatska”.

Središnji je dio proslave u četvrtak, 30. svibnja, kada je za 12 sati najavljena svečana sjednica Gradskog vijeća s dodjelom javnih priznanja, te raznovrsna događanja na desnoj obali Drave kod pijeska, koja počinju već od 10 sati, a gdje će biti Sajam udruga, 7. Dani meda u Valpovštini, nastup “Baba bez kočnica” te proslava uz ručak za građane i zabavni program TS-a Ravnica. Večer će začiniti nastup VIS-a Talasi u Romberg pubu.

1. svibnja od 6 sati belišćanskim ulicama zaorit će budnica Puhačkog orkestra DVD-a Valpovo uz nastup belišćanskih mažoretkinja, a u 11 sati će se u crkvi sv. Josipa Radnika održati sveta misa u povodu blagdana sv. Josipa Radnika. Cjelodnevni kirbaj u središtu Belišća u večernjim će satima na Trgu A. Starčevića biti obogaćen nastupom mažoretkinja te TS-a Džentlmeni.

Udruga pčelara Valpovština za subotu, 2. svibnja, organizirala je stručni skup o pčelarskim temama koji počinje u 9.30 sati u velikoj vijećnici. Navečer će se predstaviti bendovi Alkotest i Glazbeni odgoj. Nedjelja, 3. svibnja, obilovat će događanjima: od revije Kinološkog društva Belišće “Dijete i pas”, polufinalnog turnira kadetkinja regije Istok za odbojkašice do večernjeg nastupa Zbora umirovljenika, KUD-a “A.E. Miroljub” Veliškovci, Gat, Tiborjanci, Pjevačke skupine Pajdaši te KUD-a Šokadija Bocanjevci. U danima koji će uslijediti bit će prilike sudjelovati u prezentaciji sportskih disciplina Olimpijskog festivala dječjih vrtića, proljetnom koncertu klavirista Glazbene škole Valpovo-Belišće, književnom susretu sa Stanislavom Marijanovićem te nazočiti koncertu solista i zborova i novim plesnim ostvarenjima Ritmike OŠ Belišće i Udruge Zum-Zum. L. Aničić

Fiš u Bocanjevcima

Bocanjevci će u petak, 8. svibnja, biti domaćini 1. Kupa državnih prvaka u kuhanju fiša, nakon čega slijedi nogometna utakmica, sportski susreti umirovljenika, Likovna kolonija udruge Bel art, svečana akademija u povodu 90. godišnjice DVD-a Bocanjevci, Duatrlon utrka belišćanskih Extremnih barabera i Finale teniskog turnira.

Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike