Osijek
NE ODRIČU SE LJETOVANJA, ALI TRAŽE NAJJEFTINIJE

Čak 90% Osječana traži
hotele s dvije zvjezdice
Objavljeno 27. travnja, 2015.
Osječani nemaju tradiciju putovanja za 1. svibnja

Osječani nemaju tradiciju odlaska na putovanja za praznik 1. svibnja, pa tako ni ove godine, unatoč produženom vikendu, turističke agencije nisu primijetile povećan interes za putovanja u spomenutom terminu.

- U Panturistu smo povećani interes, i to znatno veći nego lani, imali za uskrsne blagdane, kada su mnogi koristili školske praznike da odu na putovanje. Tada smo imali popunjena putovanja za Rumunjsku, Italiju, te Budimpeštu - kaže voditelj Panturistove putničke agencije Krešimir Škrtić. Upravo je Rumunjska jedno od rijetkih putovanja koje organizirano kreće iz Osijeka i to baš za 1. svibnja u organizaciji agencije Ora tours.

- Za 1. svibnja imali smo interes za toplice, i to Tuheljske i Sv. Martina, a dio Osječana odlučilo se i za Opatiju, te Solaris u Šibeniku koji je otvorio svoja vrata i ima sve što jedan pravi resort treba, te ne nudi samo hotelsku uslugu. No, to su sve individualni odlasci, a jedini organizirani grupni polazak je putovanje pod nazivom Dvorci Transilvanije. Zanimljivo je da je ovo putovanje gotovo potpuno popunjeno kao first minute ponuda još u veljači. Riječ je o četverodnevnom putovanju s dva noćenja po cijeni od 890 kuna - objašnjava Nada Menalo iz putničke agencije Ora tours.

Upravo u ovoj agenciji kažu kako Osječani sve više prepoznaju first minute putovanja, posebice po pitanju ranije uplate ljetovanja. “First minute je trajao samo do 31. ožujka i iznimno do 30. travnja, a ove godine je uistinu solidno prošlo, pa se čini da Osječani počinju planirati svoj godišnji odmor ranije i gledaju kako uštedjeti. Najviše aranžmana prodali smo za Crikvenicu, Makarsku i Korčulu. Last minute je nešto što možete, a ne morate pronaći, no first minute je sigurna stvar kojom se prolazi jeftinije” objašnjava Menalo. U Panturistu kažu kako je kod njih već sada najveći interes za njihove tradicionalne destinacije, a to su Makarska, Hvar i od ove godine Gradac, a koje nude po akcijskim cijenama.

- Činjenica je da se 90 posto aranžmana za ljetovanja koja prodamo odnose na hotele s dvije zvjezdice i to je odraz socijalne slike našeg stanovništva - uvjeren je Krešimir Škrtić iz Panturista.

Nefreteta Z. EBERHARD
SEDAM DANA NA HVARU ZA 1580 KUNA

Panturist i ove godine nudi ljetovanje u turističkom naselju Adriatic s dvije zvjezdice u Vrboskoj na otoku Hvaru, a primjerice All inclusive usluga u razdoblju od 20. do 27. lipnja ili od 29. kolovoza do 5. rujna stoji samo 1580 kuna za sedam dana. Doplatu za prijevoz autobusom Osijek-Vrboska-Osijek s uključenim trajektom potrebno je doplatiti 500 kuna. Sedam polupansiona u Hotelu Rivijera s dvije zvjezdice u Makarskoj u istom terminu nudi se po cijeni od 1880 kuna.

Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

Najčitanije iz rubrike