Osijek
PRVENSTVO HRVATSKE U ELEKTROTEHNIČKOJ I PROMETNOJ ŠKOLI

Tehničari iz mehatronike rješavali praktične zadatke
Objavljeno 27. travnja, 2015.

Državno natjecanje u disciplini Tehničar za mehatroniku okupilo je u Elektrotehničkoj i prometnoj školi 12 najboljih učenika, u pratnji mentora iz šest škola iz cijele Hrvatske. Natjecatelji su došli iz Labina, Zagreba, Splita, Čakovca i uz domaćine iz Osijeka rješavajući praktični zadatak povezivali su teorijska i praktična znanja.

- Riječ je o praktičnom radu iz industrijskog okruženja, koji učenik programira, povezuje elektrotehničke i strojarske cjeline, rješava tehničku dokumentaciju i pušta rad u pogon - objašnjava Saša Tatar, mentor iz Strojarske tehničke škole Frana Bošnjakovića Zagreb. Njegovi učenici, Tin Pozaić i Gordan Božić, kažu da su se dobro pripremili za natjecanje. “Rješavanje zadatka traži cjelovito znanje i mnogo razmišljanja”, kažu Tin i Gordan. Ovi maturanti žele upisati FER ili TVZ (Tehničko veleučilište) u Zagrebu, a svoju budućnost vide u mehatronici.

U uvodnom dijelu skupa učenike i mentore iz cijele Hrvatske pozdravili su Antun Kovačić, ravnatelj Elektrotehničke i prometne škole, Snježana Staščik, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije i Damir Zvonar, viši stručni savjetnik za strojarstvo, brodogradnju i metalurgiju u Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Državno natjecanje traje dva dana, a organizatori su Elektrotehnička i prometna škola u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta i Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. V. Latinović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike