Regija
SREDNJA ŠKOLA MARKA MARULIĆA SLATINA

Dan škole obilježili sportskim susretima
Objavljeno 25. travnja, 2015.

SLATINA – Srednja škola Marka Marulića Slatina tijekom proteklog tjedna raznim je sportskim susretima obilježila Dan škole, koji se slavi 22. travnja. Malonogometni susret školskih ekipa gimnazijske i tehničke smjene završio je pobjedom gimnazijalaca 2:1. U zanimljivoj šahovskoj simultanki snage je odmjerilo sedam učenika protiv članova Šahovskoga kluba Slatina Zvjezdana Grandića (majstorskog kandidata) i Rajne Šargač, šahovskog velemajstora za žene i šahovske reprezentativke Hrvatske, ali učenici u tom susretu nisu imali izgleda. Odigrana je i odbojkaška utakmica između učenika škole, a uz obilje zabave i smijeha, zanimljiv odbojkaški susret učenika i profesora završio je neriješeno, 1:1.
Jučer je (u petak) održana i svečana sjednica Nastavničkog vijeća, na kojoj je o postignućima i planovima govorio ravnatelj Darko Špoljarić. Prošle godine Virovitičko-podravska županija kao osnivač škole prijavila je veliki projekt rekonstrukcije sportske dvorane, a i Grad Slatina pomogao je financijski i u prikupljanju potrebne dokumentacije. Škola se također pojavljuje kao partner u projektima izrade kurikuluma u gimnazijskim programima matematike, fizike, kemije, biologije i geografije. Sve učionice opremljene su projektorima, prezenterima i platnima, a do kraja školske godine namjeravaju opremiti te učionice i računalima.
Nekoliko učenika plasiralo se na državna natjecanja, održana je simulirana sjednica suđenja, proveden je projekt Čitanjem do zvijezda, a i atletičari škole polučili su vrlo dobre rezultate. U planu je oprema praktikuma robotike kako bi se osuvremenila nastava elektrotehnike, te modernizacija školske kuhinje za nastavu budućih agrotustičkih tehničara. Ove godine prijavljeno je šest profesora za napredovanje u zvanje mentora i jedan za savjetnika, a time će se udvostručiti broj mentora i savjetnika u školi, što će podići i kvalitetu nastave. Petar Žarković

Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

ŽUPANIJSKO PRVENSTVO

Miholjački su košarkaši prvaci

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana