Novosti
PROSVJEDNICI U SAVSKOJ

Milanović ne dolazi na okrugli stol
Objavljeno 24. travnja, 2015.

Vezani članci

ZA OKRUGLI STOL 29. TRAVNJA

Poziv Glogoškog Milanoviću

Prosvjednici ispred zgrade Ministarstva branitelja najavili su za 2. svibnja prosvjed na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Kako su iznijeli na konferenciji za novinare, za taj su dan pripremili bogat kulturno-umjetnički program te istaknuli kako će im potporu dati Marko Perković Thompson i Mišo Kovač, a skupu će prethoditi sveta misa za domovinu u 18 sati u zagrebačkoj katedrali.

Potvrdili su i da su premijeru Zoranu Milanoviću poslali poziv za sudjelovanje na okruglom stolu koji organiziraju 29. travnja pod nazivom “100 posto za Hrvatsku”. Međutim, iz Vlade je stigla informacija kako premijer ne može ići na okrugli stol “čiji organizatori bezuvjetno traže ostavku njegova ministra i tako pokazuju da zapravo nisu spremni za razgovor na koji pozivaju”. Svoj je dolazak navodno potvrdila predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, a branitelji su pozvali i ministra branitelja Predraga Matića, njegova pomoćnika Bojana Glavaševića te kardinala Josipa Bozanića.

- Sve čelnike institucija smo pozvali na naš okrugli stol kako bi sukobili argumente - rekao je Đuro Glogoški, predsjednik udruge 100-postotnih invalida Domovinskog rata i jedan od vođa prosvjeda.(D.Pav.)

Najčitanije iz rubrike