Osijek
MOTORISTI BESPLATNO ADAPTIRAJU STAN DRAGOVOLJCU

Cijela će obitelj Popovski napokon
moći živjeti pod istim krovom
Objavljeno 25. travnja, 2015.
Sretan je i Darko Zec iz MK-a Veterani SiB-a koji ovih dana s ostalim članovima kluba predano radi na adaptaciji

Kad dragovoljac Domovinskog rata s invalidskom mirovinom od 2800 kuna, od čega mu se zbog blokade isplaćuje tek 1100 kuna, a živi sa suprugom i dva maloljetna sina, kaže da mu je dodjela derutnoga gradskog stana najveći osobni uspjeh od hrvatske samostalnosti, lako je zamisliti u kakvim uvjetima živi. No, isto tako će reći da nakon kiše dolazi sunce, jer ne samo da je nakon četiri godine otkako je dospio na listu za dodjelu gradskih stanova u najam dobio svoj prostor u Biševskoj 6 već će mu Motoklub Veterani Slavonije i Baranje besplatno potpuno adaptirati prostor, a Grad pomoći oko uvođenja električne energije.

- Jako sam se iznenadio kad mi je moj prijatelj iz srednje škole i suborac u 3. gardijskoj brigadi ponudio pomoć oko adaptacije. Godinama živim razdvojen od obitelji jer nismo imali gdje živjeti pa tako jedan sin pohađa Područnu školu Kučanci, a stariji 15-godišnjak je završni razred škole u Magadenovcu. Supruga nije zaposlena i gotovo je nemoguće živjeti s 1100 kuna, ali jedina nam je sreća zdravlje naše djece - ispričao je Miodrag Popovski, dodajući da je obitelj prošla pakao kada je stariji sin stradao u prometnoj nesreći, nakon čega je bila nužna rekonstrukcija lica, što je učinjeno u Zagrebu. Miodrag kaže kako nije ostvario status vojnog invalida i nije dobio nikakve povlastice, stoga mu stan koji je dobio nakon što je dospio prvi na gradsku listu znači puno. Sretan je i Darko Zec iz MK-a Veterani SiB-a koji ovih dana s ostalim članovima kluba predano radi na adaptaciji.

- Materijal dijelom nabavljamo iz donacija, a za dio ćemo se snaći nakon koncerta. Riješit ćemo mu zidove, keramiku, podove, vodovod, riječju sve, da napokon svi četvero mogu zajedno živjeti - poručio je Zec.

M. Mihelić

Humanitarni koncert

Kako bi pomogli Popovskom, ali i zbog 24. obljetnice 3. gardijske brigade, danas će se (subota) u dvorani Gradski vrt održati humanitarni koncert s početkom u 21 sat. Cijena ulaznice je 20 kuna te se mogu nabaviti u pretprodaji u Fotostudiju Petrić, na Trgu bana Jelačića 1. Nastupit će Igor Delač, grupa Terminal 21 i Plesni studio Shine, a partner u organizaciji su Grad Osijek i Osječko-baranjska županija.

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

GRAD OSIJEK I HRVATSKO NARODNO KAZALIŠTE U OSIJEKU

Zajedno u obnovi zgrade HNK-a

NASTUPNI POSJET VELEPOSLANICE SLOVAČKE HANE KOVAČOVE

Želim povećati zanimanje za slovački jezik i kulturu

Najčitanije iz rubrike