Mozaik
FINALE SHOWA “THE VOICE”

Dečak: Marinovo mjesto pod našim
glazbenim nebom je osigurano!
Objavljeno 25. travnja, 2015.
On je već sada veliki pobjednik, bez obzira na ishod finala, kaže frontmen Vatre

U oči velikog finala The Voicea razgovarali smo s Ivanom Dečakom, roditeljima Marina Jurića Čivre, a donosimo vam i nekoliko Marinovih izjava.

Virovitičanin Marin Jurić Čivro je bez obzira na finale showa “The Voice” već sada veliki pobjednik. U nizu sjajnih slavonskih izvođača koji su nastupili na megapopularnom glazbenom showu, najdalje su stigli Požežanka Bruna Oberan te, naravno, Virovitičanin Marin Jurić Čivro, koji je pokorio “The Voice” i ušao u veliko finale. Kako piše Tportal, Marin se sasvim slučajno prijavio na show.

- Jedne večeri bio sam kod prijatelja, slušali smo glazbu i gledali filmove. U jednom trenutku on mi je rekao da je vidio reklamu za “The Voice” i da se prijavim. Rekao sam da ću razmisliti i nakon nekoliko minuta iz zafrkancije ispunio prijavu – kaže mladi virovitički pjevač koji će, bez obzira na to pobijedio ili ne, i dalje ostati vjeran svom glazbenom izričaju.

- Ne želim se mijenjati, jer bi mi se u tom slučaju možda podigao ego, a ne volim egoistične ljude. Drago mi je što imam toliku podršku javnosti - zaključio je Marin Jurić Čivro za Tportal. Do Marina je jako teško doći, mobitel ima uza sebe, ali s obzirom na velike obveze u showu jednostavno ne stigne. Potvrđuje to i njegov otac Branko Jurić Čivro, s kojim smo razgovarali tri ponedjeljka zaredom nakon Marinovih prolazaka dalje u showu.

- Telefon nam neprestano zvoni, od jutra do mraka. Dakako da Marin ima mobitel, ali rijetko kome se javlja jer je tehnički neizvedivo. Cijele je dane zauzet, što nije ni čudo s obzirom na svakodnevne pripreme za “The Voice”. Ni mi ga ne možemo dobiti na telefon kad želimo, kod kuće nije bio već, evo, tri tjedna. Ne ljutimo se zbog toga, razumijemo da Marin sada ima puno obveza i gotovo ništa slobodnog vremena. Drago nam je da je upravo u Zagrebu jer tamo je i njegov brat Zrinko, koji je student četvrte godine na Glazbenoj akademiji u Zagrebu - ispričao nam je Čivro stariji.

Zanimljivo je bilo čuti i njegova mentora u “The Voiceu”, također Virovitičanina, vrhunskog mladog glazbenika Ivana Dečaka, frontmena sjajne rock-grupe Vatra.

Koje je vaše mišljenje o “The Voiceu” i vaša uloga u cijeloj toj priči?

- Ovaj show je nešto posebno. Nije kao ostali slični njemu, u ovoj priči je najvažniji talent pojedinca i glazba koju izvodi. Sam sam se u tome prepoznao i zapravo uživam svih ovih proteklih šest mjeseci, koliko radimo na ovom projektu. Mogu reći da sam presretan što su me angažirali u ovom showu. Neprocjenjivo iskustvo.

Vaš tim bio je prepun sjajnih mladih talenata.

- To su uistinu sve prije svega sjajni ljudi, a onda i vrhunski glazbeni talenti. Bila mi je čast raditi s njima i biti uz njih sve ovo vrijeme. Siguran sam da će svatko od njih pronaći svoje mjesto na glazbenoj sceni.

Posebna je priča Marin Jurić Čivro, vaš sugrađanin, dečko koji oduševljava u svakom novom nastupu.

- Marin je poseban dečko. Toliko jednostavan i skroman. Činjenica da je Marin u mom timu nije ga stavljala u povlašten položaj, zapravo mislim kako mu je to određeni teret. No on je preko svega toga prešao svojom kvalitetom i iskrenošću, na sceni se pokazao u najboljem svjetlu.

Kako vidite Marina u finalu, može li do pobjede?

- Stalno sam s Marinom i ono što me posebno veseli je da je potpuno na zemlji. Ja od sveg srca navijam za njega, ali u posljednjih nekoliko dana sam mu rekao da je on već sada veliki pobjednik, bez obzira na ishod finala. Ako nastavi ovim tempom i s ovolikom željom i iskrenošću, njegovo mjesto pod ovim našim glazbenim nebom je osigurano. Naravno da ću mu i nadalje biti velika podrška u njegovoj karijeri.

Večerašnje veliko finale showa “The Voice” na Prvom programu Hrvatske televizije u 20.05 bit će zasigurno ogroman spektakl. Četvero finalista, po jedan iz svakog mentorskog tima posljednji put će pjevati za titulu Najljepšeg glasa Hrvatske. To su Marin Jurić Čivro iz Ivanovog tima, Mateo Resman iz Indirinog, Jure Brkljača iz Tonyjevog i Nina Kraljić iz Jacquesovog tima. O pobjedniku showa odlučit će isključivo telefonski glasovi gledatelja, odnosno slušatelja Hrvatske radiotelevizije. Isto tako, 15 minuta prije i 30 minuta poslije emisije, na stranici web.hrt.hr emitirat će se ekskluzivni program iz studija “The Voicea”.

Vladimir GRGURIĆ

FINALE

SHOWA JE NA PROGRAMU HTV 1 VEČERAS U 20.05

Čivro:

Virovitica je mala, ali ima veliko srce

Malo smo prosurfali i društvenim mrežama, Marinu Juriću Čivri nije moguće više ni poslati zahtjev za prijateljstvo na Facebooku jer je prebukiran. Uoči finala Marin je na svom profilu napisao:

- Hvala vam svima koji ste glasali za mene i koji me podržavate! Ja polako odgovaram na inboxe i checkiram friend requestove. Nisam bio doma ovih dana pa sam malo izgubio trag. Nemojte zamjerit. Hvala još jednom! Moram reći da je Virovitica mali grad, ali ima toliko veliko srce i ja to osjetim.

Najčitanije iz rubrike