Regija
OBILJEŽILI DAN OPĆINE, NAČELNIK KRNIĆ NAJAVIO:

Babina Greda bit će
kulturna seoska metropola
Objavljeno 24. travnja, 2015.

BABINA GREDA – U nazočnosti brojnih uzvanika i dužnosnika, među kojima ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine i europarlamentarke Biljana Borzan, Babina Greda proslavila je Dan općine. Otvoren je novi objekt DVD-a vrijedan milijun i pol kuna. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća goste je pozdravio dopredsjednik Tomo Đaković, a potom je prikazan videozapis o učinjenom u proteklom razdoblju na području općine.

- U proteklih šest godina Babina Greda se potpuno promijenila i nećemo stati na tome. Imamo puno projekata za budućnost. Trebamo još puno toga napraviti jer među nama osjetim jedinstvo, polako dišemo kao jedno i više se ne bavimo pričama, nego radimo. S punim pravom mogu reći da će Babina Greda biti kulturna seoska metropola Slavonije - ustvrdio je načelnik i saborski zastupnik Josip Krnić. Istaknuo je da je uz brojne projekte na kojima radi, Općina i socijalno osjetljiva, prvi su put uvedene naknade za novorođeno dijete. Radi se i na programu kojim Općina želi sufinancirati svako novorođenče i pomagati roditeljima većim iznosom tijekom tri godine. Babina Greda pomaže i umirovljenicima, a posebno su ponosni na studente koje stipendiraju.

- Sedamsto mladih otišlo je iz Babine Grede, ali zahvaljujući našim prijateljima i investitorima koji rade u gospodarskoj zoni Tečine, nadamo se da ćemo otvoriti 200 radnih mjesta i mlade zadržati u selu - zaključio je Krnić. Domaćinima su Dan općine čestitali pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo VSŽ-a Zdenko Podolar te ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina.

- Ovdje se ne smatram gostom, godinama sam prijatelj Babine Grede i pratim kako se razvija ova slavonska općina. Želim odati priznanje ne samo načelniku nego i svim mještanima što ste prepoznali priliku, pripremali projektnu dokumentaciju i pokazali da vam je važno da se što više napravi u izgradnji komunalne infrastrukture, ali i u razvoju gospodarstva, zone, privlačenju novih investicija i novih radnih mjesta - rekao je Jakovina.

Dodijeljena su priznanja zaslužnim pojedincima, ustanovama i udrugama. Povelja Općine i titula počasnog građanina dodijeljena je prof. dr. sc. Franji Veriću, članu Akademije tehničkih znanosti. Dobitnici Plakete „Zlatni grb Općine Babina Greda“ su Ana Verić, Ilija Babić, posthumno Jakob Galović, Hrvatske vode, KUD "Mijat Stojanović", Sunčica Lalić, Božo Galić, Martin Vuković, OŠ Mijata Stojanovića, Tihomir Jakovina i dr. Miroslav Kedačić. Plakete „Srebrni grb Općine Babina Greda“ dodijeljene su Antunu Omaziću, Mati Stojanoviću (Korin), NK "Šokadiji", Konjogojstvenoj udruzi, DVD-u, Mati Čiviću, Pavi Bariću, Željku Kneževiću, Ivici Džiniću, HRAST-u Strizivojna, Alkinu Yamanu, vlč. Ivi Tunjiću, Peri Barić, Udruzi Babogredaca Basel, Gardijskoj oklopno-mehaniziranoj brigadi Vinkovci. Podijeljeno je i 37 zahvalnica.M.Lešić Omerović

200

radnih mjesta namjeravaju otvoriti u Tečinama

Možda ste propustili...

U PEDAGOŠKOM ŠUMSKOM CENTRU ODRŽAN PRVI KAMP ZA DJECU

Sretno djetinjstvo s manje ekrana: Djeca su uživala u igri i radionicama u prirodi

BOGDANOVCI ULAŽU U DRUŠTVENU I SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Prioritet su im djeca i mladi te isti uvjeti u sva tri naselja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PO OSVJEŽENJE U ŠEĆERANU, U ZDRAVLJAK JADRAN

Recept za sladoled Alil
nije mijenjao 40 godina

2

PRIMAJU SE PRIJAVE

Fišijada

3

NAKON LJETNOG UPISNOG ROKA U ŽUPANJI

U srednjim školama još je 57 slobodnih mjesta