Crna kronika
PRIJAVA 58-GODIŠNJEM ĐAKOVČANINU

Hicem iz puške u dvorištu
upucao mačka u šapu
Objavljeno 24. travnja, 2015.

ĐAKOVO - Pedesetosmogodišnjak iz Đakova u utorak je upucao mačka u dvorištu!? “U poslijepodnevnim satima 58-godišnjak je hicem iz puške pogodio mačka u šapu u dvorištu obiteljske kuće u Zvečaju II. Protiv njega podnosimo kaznenu prijavu”, doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika Policijske uprave osječko-baranjske. Protiv muškarca su podnesene kaznene prijave zbog “ubijanja ili mučenja životinja” i zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Mačak je, doznajemo, preživio ovaj brutalni napad.

Prema Kaznenom zakonu, tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine. Kazna u istom trajanju predviđena je i za prijetnju, a za oštećenje tuđe stvari predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do dvije godine. Za ilegalno posjedovanje oružja predviđena je zatvorska kazna do tri godine.

Ovo je samo jedan od ružnih primjera da zbog bijesa pojedinaca stradavaju nevine životinje. Krajem siječnja ove godine u Satnici Đakovačkoj 29-godišnjak je sjekirom udario po ogradi kuće u vlasništvu 81-godišnjakinje te nekoliko puta preko ograde udario sjekirom psa. Srećom, pas je preživio taj okrutni napad. Nakon provedene istrage đakovačka je policija podnijela kaznenu prijavu protiv 29-godišnjaka zbog prijetnje, oštećenja tuđe stvari i ubijanja ili mučenja životinja.S.Lacić

Muškarac je prijavljen i zbog držanja zabranjenog oružja

Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

POLICIJA BIH, HRVATSKE I EUROPOL

Velika akcija protiv krijumčara ilegalaca

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

Najčitanije iz rubrike