TvObzor
VODITELJSKI PAR KOLA SREĆE NA NOVOJ TV

Boris Mirković i Iva Jerković
vodit će vas kroz lov na slova
Objavljeno 24. travnja, 2015.

Slavni glumac i televizijski voditelj Boris Mirković i manekenka Iva Jerković novi su voditeljski par Kola sreće. Snimanje legendarnog kviza počelo je ove srijede, a s obzirom na prve dojmove, ekipa i voditelji funkcioniraju kao da je iza njih već stotinu epizoda popularnog kviza.

- Nakon pet godina vraćam se na RTL, raditi Kolo sreće. Nismo pravili usporedbe s Oliverom Mlakarom, ali moram vam reći da je jako lijepo raditi ovaj kviz. No tu je i odgovornost prema formatu - rekao je voditelj Boris Mirković.

- Vratio sam se u dobro uigran tim i među poznate ljude, a Iva se odlično uklopila i mislim da ćemo se sjajno dopunjavati - dodao je Boris.

- Boris je energičan i vedar duhom, u duši je mlađi od mene! Ali moram pohvaliti cijelu ekipu, a ne samo njega. Ljudi koji rade na kvizu su sjajni - rekla je Iva, kojoj ovo nije prvi televizijski projekt. A Kolo sreće je, naravno, gledala.

- Kako ne, ja sam još ta generacija koja je gledala. Sjećam se Olivera Mlakara i Tanje Tušek. I onih izloga iz kojih su se birale nagrade. To su bila druga vremena. I baš svi su gledali tu emisiju - dodala je Iva.

- Vjerujem da će gledateljima biti zabavno – smijat ćemo se, veseliti, uživati i nešto i naučiti - poručio je gledateljima Boris.

Obožavatelje i vjerne poklonike, koji nisu propuštali ni jednu emisiju, Kolo sreće je steklo prije dvadesetak godina, kada se taj kviz počeo prikazivati u domaćem eteru. Nakon trinaest godina vraća se u dobro poznatom izdanju. Natjecatelji će se rješavanjem zagonetki boriti za nagrade. Kada dođe na red, natjecatelj ima tri opcije - kupiti samoglasnik, zavrtjeti kolo ili ponuditi rješenje zagonetke. Na putu do nagrada usmjerava ga voditelj i, naravno, neizostavna hostesa.

Jedan od prvih hrvatskih licenciranih kvizova razvio se iz američkog „Wheel of fortune“ autora Meryja Griffina. U SAD-u se Kolo sreće prikazuje od 1975. godine, a već više od trideset sezona jedan je od najgledanijih televizijskih kvizova u američkom eteru. Svakog tjedna zbog zagonetki, nagrada i testiranja znanja više od 47 milijuna gledatelja sjedi prikovano uz male ekrane, a u okretanju kola i kupovanju samoglasnika okušale su se i brojne glazbene i filmske zvijezde.(N.Vek.)

Možda ste propustili...

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

SATIRIČNA KOMEDIJA “IZA KULISA”

Jedinstven prikaz pandemije putem umjetnosti

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata