Novosti
USPJEŠAN POSAO ELEKTROENERGETSKE TVRTKE

HEP će strujom tri godine opskrbljivati - Ljubljanu
Objavljeno 23. travnja, 2015.

Hrvatska elektroprivreda dala je najpovoljniju ponudu na natječaju za opskrbu električnom energijom Ljubljane te će iduće tri godine strujom opskrbljivati glavni grad Slovenije. Kako javlja HRT, za nabavu 270 GWh električne energije ukupno procijenjene vrijednosti 12 milijuna eura javilo se pet ponuditelja, a ponuda HEP-a bila je povoljnija i od one koju je dao Petrol.

“U ovom trenutku, nažalost, sve do službenog okončanja natječajnog postupka i pripreme potpisivanja ugovora još ne možemo detaljnije komentirati ovaj natječaj. U svakom slučaju, sretni smo zbog činjenice da smo bili konkurentni na jednom važnom međunarodnom natječaju. To potvrđuje naše sve kvalitetnije poslovanje, našu snagu i snažnu prodajnu infrastrukturu te odlučnost za širenje u regiji”, navodi se u priopćenju HEP-a.

Tom je poduzeću na uspjehu čestitao ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak posebno pohvalivši tim iz HEP Opskrbe.

- Na pravi način pokazali su kako se bori za HEP, za sve zaposlenike HEP-a i u krajnjoj liniji za sve dioničare HEP-a koji su sada građani Hrvatske. Na tome inzistiram: idite na regionalna tržišta, idite kod susjeda, bolji smo od njih. Hrvatska elektroprivreda bit će regionalni elektroenergetski lider, jer smo to zacrtali prije nekoliko godina, i sada to i realizirali - kazao je Vrdoljak.(R.I.)

Najčitanije iz rubrike