Sport
PRED NK OSIJEKOM DVA GOSTOVANJA

Šorša se povlači na Matasovu poziciju
Objavljeno 23. travnja, 2015.

Nogometaši Osijeka polako se vraćaju u ravnotežu nakon drame koju su sebi i navijačima priredili protiv Zadra. Srećom za njih, ta je utakmica završila na željeni način pa je Osijek ostao „u sedlu“ kada je u pitanju grozničava utrka za prvoligaški spas.

No, sada ih u samo šest dana očekuju dva iznimno zahtjevna ispita, i to oba u gostima. Prvo idu na noge Splitu, a onda i ove sezone nedodirljivom Dinamu. Iako se na prvi pogled čini kako u tim susretima bijelo-plavi mogu teško do bodova, u njihovim redovima vlada umjereni optimizam uoči tog gostujućeg „paket-aranžmana“.

Iz “paketa” nekakav plijen

- Možemo mi iz tih utakmica uzeti nekakav plijen što bi bilo od kapitalnog značaja za nas. Nismo u situaciji koja nam dopušta kalkulacije. Jednostavno bodove moramo tražiti u svakoj utakmici ako želimo bar malo smanjiti pritisak, kaže Vlado Bilić - prvi suradnik Ive Šuška.

Pobjeda protiv Zadra označila je prekid serije od pet susreta bez trijumfa i sada se u Gradskom vrtu razmišlja o povezivanju bar dva pozitivna rezultata. Park Mladeži nije baš najsretnije mjesto na svijetu za osječke nogometaše jer su u njemu posljednji pogodak zabili prije više od dvije godine! Otad su tamo gostovali triput i zabilježili razliku pogodaka 0:8. To baš nije ohrabrujuća spoznaja, ali trebaju ju zanemariti.

Trener Ivo Šušak nema baš previše mogućnosti kombinirati sa sastavom jer su još uvijek ozlijeđeni Kurtović, Vukobratović i Platero, a susret u Splitu će propustiti i Nikola Matas, koji je jedino prirodno rješenje za desni bok. On je protiv Zadra dobio treći žuti karton, a čovjek koji će uskočiti umjesto njega je – Tomislav Šorša.

- Želim ofenzivnu igru, pa ćemo zbog toga Šoršu prebaciti na Matasovu poziciju, a tko će ispred njega, to će pokazati treninzi do utakmice - kaže Bilić.

Opet ofenzivno

Opcija je dovoljno. Može Škorić desno, a Čuljak lijevo ili možda Glavaš kojeg Šušak preferira koristiti kao džokera. Uglavnom, to je pitanje još otvoreno. Kako trenutačno stvari stoje, Osječani će i u Splitu istrčati s vrlo ofenzivno nastrojenim srednjim veznim igračima Vojnovićem i Jamakom iako je protiv Zadra to znalo stvarati neprilike u igri prema natrag. To je jasan pokazatelj kako Šušak nema namjeru u Splitu „čučati“ u defenzivi i čekati egzekuciju.

- Prisiljeni smo igrati i napadati. Želimo preuzeti rizik jer očekujemo nešto iscrpljenijeg suparnika. Split je imao važan susret polufinala Kupa protiv Hajduka i on ih je sigurno dobro ispraznio. Moramo to pokušati iskoristiti - kaže Bilić.

U takvim okolnostima rezultatska sudbina bijelo-plavih u Splitu mogla bi ovisiti o napadačima. U konkurenciju za momčad se vraća Jasmin Mešanović, koji je odradio jednu utakmicu suspenzije zbog tri javne opomene, i to će Šušku otvoriti mogućnost „varijacija na temu“. Perošević bi trebao biti siguran jer je zabio i igrao sasvim dobro protiv Zadra, ali Šušak nikako nije imao pogodnost da mu se profilira i drugi napadač. Svi bljesnu, pa ih nema. Nedostaje kontinuiteta, a izbor će ovisiti i o tome na koji način Šušak planira zagorčati život Splitu. Aneff je tip napadača koji se odlično snalazi u kaznenom prostoru i potrebno mu je donijeti prilike, a Mešanović je, pak, hitriji i pogodniji za bjegove splitskoj obrani, koja se baš i ne razmeće brzinom. Odluka je, jasno, Šuškova, ali jednako važno će biti da se Osijek ne prepadne dobrog rezultata. I protiv Zadra se pokazala neodlučnost kada su Osječani imali rezultatsku prednost. Kao da ih vodstvo dovede u dvojbu kako igrati dalje, a suparnik to obično kazni…

Dalibor KELER
TROJAC PROPUŠTA SPLIT I DINAMO
Kurtović, Vukobratović i Platero out još tjedan dana

Kapetan Hrvoje Kurtović, Dragomir Vukobratović i Federico Platero propustit će oba gostovanja koja nogometaše Osijeka očekuju u sljedećih šest dana. Bijelo-plavi u subotu gostuju u Parku mladeži kod Splita, a samo tri dana poslije istrčat će protiv Dinama u Maksimiru, ali bez spomenutog trojca. Naime, svima je liječnička služba NK Osijek prepisala poseban tretman u sljedećih tjedan dana zbog ozljeda. Kurtovića muče leđa, Vukobratovića trbušni zid, a Platera koljeno.

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike