Osijek
RADOVI NA SANACIJI CESTE I PARKIRALIŠTA

Na Drvljaniku riješeni problemi s uzdignutim kolnikom
Objavljeno 23. travnja, 2015.

Kako Gradska četvrt Tvrđa od novca za ovogodišnje prioritete nije namijenila ništa za popravke u naselju Drvljanik, problem s izdignutim kolnikom riješit će Grad Osijek iz drugih izvora financiranja. Naime, stanovnici tog dijela Gradske četvrti Tvrđa tražili su da se riješi problem s korijenjem stabla koje se proširilo i ispod ceste izdižući ju iznad ostalog dijela ceste.

Budući da je takvo oštećenje na cesti bilo prijetnja za sigurnost i da bi se izbjegle tragične posljedice u slučaju iznenadnog naleta na ispupčenje na cesti, odgovorni u stručnim službama Grada Osijeka ocijenili su kako je problem neophodno hitno sanirati iako nije uvršten u prioritete, a što su stanari Drvljanika, sudeći prema komentarima onih koji su promatrali radove, pohvalili.

Stoga je ovih dana počela prva etapa, odnosno pripremni radovi uklanjanjem stabla s te lokacije što su odradili djelatnici gradskog komunalnog poduzeća Unikom pa je promet u tom naselju bio djelomično zatvaran dok su, uz pomoć dizalice i motorne pile najprije isjekli gornje grane. Posao su odradili vrlo precizno i obazrivo i zbog stanara, jer se stablo nalazilo uz jedan od nebodera i uz stazu, i zbog parkiranih automobila, kao i zbog onih vozila koja su prolazila tik uz radilište.

Nakon ovih radova uslijedit će sljedeća etapa kojom će se cesta dovesti u prvobitno stanje. Rukovoditelj Unikomove Radne jedinice Graditeljstvo Mario Mišetić kazao je kako će se u sklopu tih radova sanirati i nekoliko rupa koje su se pojavile u kolniku nakon zime čime bi to naselje postalo malo urednije, iako stanari smatraju da bi se trebala odraditi kompletna sanacija cesta, urediti dječje igralište… D. Pejić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana