Kultura
POPULARIZACIJSKI SIMPOZIJ U OSIJEKU OD 22. DO 25. TRAVNJA

Otključajte i zavirite u bogatu Kreativnu riznicu na Ekonomskom fakultetu
Objavljeno 21. travnja, 2015.

Kreativna riznica je događanje koje promiče i naglašava važnost kulturne i kreativne industrije za cjelokupnu zajednicu - najava je to četverodnevnog Popularizacijskog simpozija kulturne i kreativne industrije koja će se na Ekonomskom fakultet u Osijeku održavati od 22. do 25. travnja. Svečano je otvorenje - uz obraćanje dekana, prof. dr. sc. Vladimira Cinija, predsjednice Programskog odbora prof. dr. sc. Jasne Horvat (Institut za znanstvena i umjetnička istraživanja u kreativnoj industriji – Andizet), Dubravke Đurić Nemec (predstavnice Ministarstva kulture), Vladimira Hama (dogradonačelnika Grada Osijek) - predviđeno za 10.

Već u 10.30 prvo je na programu predavanje Mirne Leko Šimić: Marketing kazališta – kako privući mlade? (u dvorani 7; slijedi u 11.30 istoimena radionica). U isto se vrijeme održavaju i predavanje Ivane Nikolić Popović (Kulturne i kreativne industrije u Hrvatskoj, dvorana 10) te Zlatka Kramarića. U Auli će glagoljice biti otvorena izložba plakata.

Prvoga će dana predavanje održati i Darko Varga (Habsburgovci u Baranji), Stanislav Marijanović (Lik i djelo J. J. Strossmayera), Ivan Trojan (Osječki ogranak MH)... U 13 sati počinje okrugli stol na temu Europske prijestolnice kulture, a u 14 radionica Anite Frajman Ivković - Kreativni i sretni gradovi.

Ulazak na sva događanja je besplatan. Za neke je bilo potrebno predbilježiti se ranije.N.Vekić

Najčitanije iz rubrike