Regija
OPĆINA DRENJE PROSLAVILA SVOJ DAN

Županija u Drenje uložila više od 20 milijuna kuna
Objavljeno 21. travnja, 2015.

DRENJE – Općina Drenje jučer je svečanom sjednicom Općinskog vijeća, prigodnim programom i domjenkom obilježila svoj dan. Među gostima koje je dočekao i pozdravio načelnik općine Slavko Dešić sjednici je nazočio i zamjenik župana osječko-baranjskog Dragan Vulin. Obraćajući se prisutnima Vulin je istaknuo dobru suradnju Županije i Općine.

- Suradnja s Općinom i načelnikom Dešićem je odlična, čemu u prilog govore i brojčani pokazatelji. Od 2009. godine uloženo je više od 20 milijuna kuna županijskog novca na područje općine, od čega treba izdvojiti gradnju nove i dogradnju postojeće škole u samom općinskom središtu, kao i gradnju nove nastavno-sportske dvorane. Investicija iznosi gotovo 16 milijuna kuna i od velikog je značenja za svakodnevni život stanovnika - kazao je Vulin. Osvrnuo se i na ulaganja Županije u vodoopskrbni sustav, te u prometnu infrastrukturu, županijske i lokalne ceste na području ove općine koje povezuju naselja, ali i one unutar sela.

– Općina obuhvaća 11 naselja koja trebaju dobru povezanost. Tu su i ulaganja u ostalu komunalnu infrastrukturu od čega bih posebno izdvojio dječja igrališta, a posebno je važno, kada govorimo o budućim projektima, da razvijamo dobre projekte koji će se moći aplicirati i povući sredstva iz europskih fondova. Tu posebno ističemo Europski poljoprivredni fond za ruralni razvoj kroz operativni program. Cilj je poboljšati komunalnu infrastrukturu, ali i da naši poljoprivrednici i nositelji OPG-ova, obrtnici i poduzetnici mogu povući nepovratna financijska sredstva, da nam nova škola i igrališta ne zjape prazna, nego da očuvamo život na našim ruralnim prostorima. S obzirom na dosadašnju dobru suradnju Županije i Općine, mogu jamčiti da ćemo sigurno Općini i u budućnosti biti pouzdan partner kao što je to bilo i svih ovih godina - kazao je Vulin. Istaknuo je i razvoj kontinentalnog turizma, te podsjetio kako je u suradnji Općine Drenje i OBŽ-a jedan vinski muzej otvoren upravo u Drenju.

– U muzej i vinske ceste na području općine Drenje uloženo je iz europskih fondova i dijelom iz županijskih sredstava više od milijun kuna - naglasio je Vulin.M.Muškić

Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

POVJERENSTVO ZA SUZBIJANJE OVISNOSTI VPŽ-A

Novi je predsjednik Siniša Brlas

NA OBRONCIMA FRUŠKE GORE

Idući vikend drugi Ilok Walk & Wine

Najčitanije iz rubrike