Osijek
TRINAESTI FESTIVAL ZNANOSTI OTVOREN NA EKONOMSKOM FAKULTETU

Sunce - izvor života i umjetnički motiv
Objavljeno 20. travnja, 2015.

Trinaesto je izdanje Festivala znanosti otvoreno jučer na Ekonomskom fakultetu. Ove se godine festival održava do 25. travnja, na više lokacija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Manifestacija svake godine ima drugu temu, pa su do sada teme bile voda, vatra, Zemlja, genetika, broj 10 i mnoge druge. Ovaj je put Festival znanosti u znaku - Sunca.

- Tema Festivala znanosti je Sunce, kao objekt u svemiru, izvor života, umjetnički motiv, ali i Sunce s brojnih drugih aspekata - istaknuo je prof. dr. sc. Rudolf Scitovski, prorektor za znanosti i predsjednik Odbora Festivala znanosti, otvarajući ovu tradicionalnu manifestaciju.

Dodao je kako će se tijekom festivalskog tjedna održati 188 aktivnosti, od čega 70 predavanja, 63 radionice, nekoliko predstava, simulacija suđenja, debate te izložbe 42 postera. U sklopu Festivala znanosti održat će se i Otvoreni dan fakulteta na Elektrotehničkom i Poljoprivrednom fakultetu. Prof. dr. Scitovski izrazio je želju da se Festival znanosti proširi na cijelu godinu te istaknuo kako se sve aktivnosti mogu pronaći na web-stranici Sveučilišta (www.unios.hr) i u Sveučilišnom glasniku, koji Sveučilište izdaje u suradnji s Glasom Slavonije.

Otvorenje je priređeno u Auli glagoljice na Ekonomskom fakultetu, jedinstvenom prostoru na Sveučilištu. “Bit će to mjesto za kreativno izražavanje studenta cijelog Sveučilišta”, rekao je prof. dr. sc. Vladimir Cini te istaknuo važnost Festivala znanosti kao manifestacije koja popularizira znanost.

Tako će i na ovom, 13. Festivalu znanosti znanstvenici i studenti Sveučilišta J. J. Strossmayera popularnim predavanjima, radionicama i izložbama dati svoj doprinos približavanju znanosti javnosti i motiviranju mladih ljudi na istraživanje i stjecanje novih znanja. Gosti otvorenja bili su studenti Umjetničke akademije, koji su izveli predstave Vlati trave (pripremile Maja Lučić i Katarina Arbanas) i Dva Ivana (pod vodstvom Tatjane Bertok Zupković). V. Latinović

EKORADIONICA U GISKO-u

Odjel za rad s djecom i mladima GISKO-a uključuje se u program 13. Festivala znanosti. Danas, 21. travnja, u 10 sati ondje će se održati ekoradionica za djecu Pozdrav Suncu. Na taj će se način obilježiti Dan planeta Zemlje.

Možda ste propustili...

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

PTF: OKRUGLI STOL ŽITARICE BEZ GLUTENA

Mnogi ne znaju da boluju od celijakije

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike