Autoglas
MEĐUNARODNA PREZENTACIJA GRAN TOURERA

Spektakl BMW-a u Zadru
Objavljeno 21. travnja, 2015.

BMW i Zadar se vole. Javno. Sljedeća dva tjedna ovaj cijenjeni proizvođač premium vozila i sve popularnija hrvatska turistička destinacija živjet će u simbiozi, kao jedno.

Dok su nam još zimus na salonu automobila u Ženevi čelni ljudi tvrtke Tomić&Co ponosno pričali što će se sve događati u Zadru, bilo je jasno kako se sprema spektakl. Istina, to je donekle bilo teško vizualizirati sve dok nismo uživo došli na mjesto događaja. I to ne jedno nego više njih. Vidjeli smo kako će se svijetu predstaviti BMW-ov model Gran Tourer, ali i Hrvatska. Ukratko, impresivno i iznad dosad uobičajenih standarda za prezentacije. Gosti će na dnevnoj bazi dolaziti čarter avionima u zadarsku zračnu luku i biti smješteni u Petrčanima. Ne samo za njih nego i Zadrane i njihove goste postavljeni su prezentacijski i infopunktovi po centru grada, i to na Trgu pet bunara, Forumu i pokraj samog Pozdrava suncu, gdje uz priču o dizajnu mogu čuti morske orgulje i uživati u predivnom zalasku sunca.

Tamo nam je direktor dizajna BMW-a Domagoj Đukec osobno objasnio dizajnersku filozofiju ovog po svemu za BMW neobičnog automobila. I to nije sve, istočno od gradskog mosta postavljen je plutajući restoran u kojemu može večerati više od 80 gostiju. Posebno atraktivno osvjetljenje tog plutajućeg paviljona u kojemu je također izložen jedan automobil dat će zadarskoj luci specifičnu noćnu vizuru u sljedeća dva tjedna.

I roadbook, ruta za testne vožnje, je pametno složen. Novinari će imati prigodu voziti se po morskoj ruti, sve do Pirovca, zadarskim zaleđem ili pak rutom koja vodi ispod samog Velebita.

BMW serije 2 Gran Tourer prvo je premium vozilo kompakt klase, koje može imati i do sedam sjedala. Sa sklopivom zadnjom klupom koja pruža dovoljno mjesta za tri dječja sjedišta, Gran Tourer na jedinstven način kombinira prostranost, fleksibilnost i sigurnost s elegancijom, dinamičnošću i učinkovitošću. Kompaktnih dimenzija osim mjesta za sedam osoba nudi i prtljažnik volumena od 645 do 805 litara. Sa spuštenim naslonima stražnjih sjedala tu je impresivni prostor od 1905 litara, a kad se suvozački naslon preklopi prema naprijed, unutra stane i daska za surfanje, duljine do 260 cm.

Kupci mogu birati između dva benzinska i tri turbodizelska motora (85 kW/116 KS - 141 kW/192 KS) s niskom potrošnjom (3,9 – 6,4 l) i emisijom CO2 od 104-149 g/km. Osim toga, na raspolaganju je i model s pogonom na četiri kotača, BMW 220d xDrive Gran Tourer.

Kako nam je rekao Franjo Tomić, predsjednik Uprave Tomić & Co., BMW je izabrao Zadar za ovu svjetsku premijeru prije svega zato što je to prekrasan grad, ali i zbog dobre infrastrukture, odličnih cesta i hotela, kao i zbog otvorenih i gostoljubivih ljudi. “Vjerujemo da će ova svjetska premijera, s obzirom na broj i važnost medija, značajno pridonijeti ne samo promociji ovog novog modela nego i dodatnoj afirmaciji Hrvatske i Zadra kao destinacije koja svojim sadržajima privlači i najuglednije goste. Ponosni smo što kao generalni zastupnik BMW-a za Hrvatsku sudjelujemo u ovom događanju”, dodao je.

Maro PAVLIČEVIĆ
300 novinara iz 35 zemalja

Interes svjetskih medija za predstavljanje svakog novog modela BMW-a vrlo je velik, pa će svjetska medijska premijera BMW serije 2 Gran Tourera sigurno biti ujedno i jedan od najvažnijih ovogodišnjih promotivnih događanja za Hrvatsku i hrvatski turizam. Očekuje se da će više od 300 novinara sliku iz Zadra prenijeti u najmanje 35 zemalja svijeta.

BMW ConnectedDrive

Sustavi pomoći te informacijske i zabavne opcije nalaze se pod zajedničkim nazivnikom BMW ConnectedDrive. Sustavu je pridružena nova aplikacija myKIDIO koja pruža zabavni sadržaj za djecu i obitelji, na dužim putovanjima, i projicira ih na tablete. Inteligentni hitni poziv omogućuje ciljanu pomoć u hitnim slučajevima 24 sata dnevno, na materinjem jeziku. Naravno, tu je osim bogate serijske opreme sva sila dodatne, kao i paketi Advantage, Sport line, Luxury line i M Sport.

Možda ste propustili...