Sport
STOLNI TENIS: KADETSKO PH

Četiri medalje ostale u Osijeku
Objavljeno 20. travnja, 2015.
Vodovod Osijek je ekipni viceprvak, Banek je drugi, a Dražić treći pojedinačno. U paru su pak prvaci države

Bez iznenađenja. To je najkraći opis onoga što se protekla tri dana događalo u osječkoj dvorani Gradski vrt, gdje se igralo stolnotenisko Prvenstvo Hrvatske za kadete u pojedinačnoj, parovnoj i ekipnoj konkurenciji.

Prema očekivanju, “glavnu riječ” imali su mladi osječki i zagrebački “pingpongaši”, a u gradu na Dravi ostale su četiri medalje. Perjanice organizatora natjecanja - STK Vodovod Osijek - Mario Banek i Dominik Dražić, osvojile su zlato, srebro i broncu, a “vodeni” su ekipno također bili srebrni.

Da nije bilo Jakova Tice iz GSTK-a Zagreb, možda bi domaćini i zadovoljniji dočekali kraj državnog prvenstva. No Tica je pomrsio račune “vodenih”.

- Kmao god smo krenuli naletjali smo na izvrsnog Ticu. Momak nas je “uništio” - komentirao je trener Vodovod Osijeka Vlado Bertović.

U ekipnoj konkurenciji meč za prvo mjesto igrali su, naravno, Vodovod Osijek i GSTK Zagreb. Nakon preokreta slavili su Zagrepčani sa 3:2 i osvojili prvo mjesto. No moglo je i drukčije završiti. Nakon što je Banek odbio Zovka, Lacković Borovnjaka, a Dražić izgubio od Tice, Osječani su imali 2:1. U meču kojim su mogli osigurati naslov kadetskih prvaka Hrvatske Banek je protiv Tice vodio sa 2:0 u setovima i onda stao. Tica je dobio taj meč te otvorio svojoj momčadi put do konačne pobjede i prvog mjesta. U susretu za treće mjesto MSTK Čakovec bio je bolji od zagrebačke Mladosti.

Nakon ekipnih obračuna počeli su pojedinačni i u parovima, a ponovno su medalje dijelili Osječani i Zagrepčani. U polufinalu je Banek pobijedio Šanteka (4:2), a Dražić je naletio na Ticu i izgubio 4:1. U finalu Baneka i Tice ponovila se priča iz ekipnog nadmetanja. Banek je imao 2:0, 10:9 u trećem setu, pa 6:1 u odlučujućem sedmom setu, ali sve je prosuo i Tica je pobjedom od 4:2 ponio naslov najboljeg kadeta Hrvatske.

- Banek je izgubio sve što je mogao. Jednostavno, blokada je učinila svoje i u završnici meča nije išlo - kazao je Bertović.

Na kraju Tica prvi, Banek drugi, a Šantek i Dražić su podijelili treće mjesto. Boje Vodovod Osijeka još su branili Mihael Lacković i Tomislav Markotić, a obojica su zaustavljena u osmini finala. Lacković je izgubio od Tice (4:1), a Markotić od Zovka (4:2).

Osječani su stalno bili blizu zlata, ali nikako nisu uspjeli napraviti taj završni korak. No u igri parova ipak su našli pobjedničku formulu i suvereno otišli do prvog mjesta i naslova državnih prvaka. Jednostavno, bili su prejaki za ostalu konkurenciju, u polufinalu su Banek i Dražić dobili Zovka i Borovnjaka sa 3:1, a u finalu Ticu i Miljatovića s čistih 3:0. U paru su pak Lacković i Markotić dogurali do četvrtfinala.

- Kad povučemo crtu, četiri medalje nikako nisu loše, jednostavno treba se nositi s jakim GSTK-om. No ostaje žal za propuštenim, da je Banek iskoristio sve šanse protiv Tice, bilo bi ovo i uspješnije natjecanje za Vodovod Osijek - zaključio je trener Bertović.

U konkurenciji kadetkinja naslov prvakinja Hrvatske osvojile su stolnotenisačice zagrebačke Mladosti, pojedinačno je najbolja bila Ema Marn iz Aquaestila, a naslov u parovima osvojile su također igračice dugoreškog Aquaestila Marn i Šantek. I. Liović

Banek i Tica osigurali EP

U Osijeku su se dijelili i reprezentacijski dresovi za nastup na Europskom kadetskom prvenstvu, koje će se od 10. do 19. srpnja održavati u Bratislavi. Jakov Tica i Mario Banek sigurno će u Bratislavi braniti boje Hrvatske, a Dominik Dražić je za sada naš treći igrač i nalazi se na reprezentativnom B popisu.

Najčitanije iz rubrike