Novosti
OBLJETNICA

Dogovor vrha vlasti o Oluji
Objavljeno 19. travnja, 2015.

Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica RH, prije nekoliko dana pozvala je premijera Zorana Milanovića na formiranje državnog odbora za proslavu godišnjice Oluje. Dnevnik Nove TV objavio je da joj je premijer odgovorio te poručio kako prihvaća tu ideju, ali i da je nakon sjednice Vijeća za obranu smatrao sve dogovorenim oko proslave 20. obljetnice Oluje, odnosno da toga dana prijepodne svečanost bude u Kninu, a poslijepodne vojni mimohod u Zagrebu.

“Svima u Hrvatskoj nedvojbeno je stalo do toga da se važna, 20. obljetnica Vojno-redarstvene operacije Oluja obilježi primjereno i dostojanstveno, stoga ne vidim razloge zbog kojih bi itko mogao biti protiv dogovora o održavanju svečanosti na tvrđavi u Kninu i vojnog mimohoda u glavnom gradu Hrvatske”, napisao je premijer i dodao kako je spreman na dogovor o osnivanju državnog odbora za organizaciju proslave 20. obljetnice Oluje kako bi se organizirale primjerene i dostojanstvene svečanosti.

Na novinarski upit može li se dogovoriti s premijerom o obljetnici Oluje, Grabar Kitarović je kazala kako ne želi da se bilo tko dijeli oko Oluje jer je to jedan od najvećih hrvatskih praznika.

- Moramo uzeti u obzir i mišljenje građana o tome, posebno onih koji su sudjelovali u Oluji. Otvorena sam za sve prijedloge - rekla je predsjednica RH i dodala kako se to odnosi na mimohod u Zagrebu.

Na pitanje hoće li inicirati sjednicu Vlade, predsjednica je podsjetila kako je već inicirala tu sjednicu te da i dalje čeka odgovor.(D.Pav.)

Možda ste propustili...