Regija
TEMOM “ORAHOVICA U SLICI I RIJEČI” OSNOVCI SLAVILI

235. rođendan orahovačke škole
Objavljeno 20. travnja, 2015.

ORAHOVICA - Davne 1780. godine počela je raditi prva osnovna škola u Orahovici, tada znana kao Pučka škola. Tako se ove godine napunilo punih 235 godina orahovačke osnovne škole. Ovaj veliki jubilej i Dan škole orahovački su osnovci proslavili mnoštvom sadržaja, a posebno središnjom priredbom koju je nosila glavna tema ''Orahovica u slici i riječi''.

Kroz cijeli program protezala se priča o povijesti Orahovice pa su tako učenici utjelovili likove prvog orahovačkog gradonačelnika Zvonimira Stošića, jezikoslovca svjetskog glasa, Orahovčanina Stjepana Ivšića, prikazali stare fotografije grada, plesali i recitirali, intonirali gradsku himnu za koju je glazbu i aranžman napisao upravo učitelj glazbene kulture orahovačke osnovne škole Viktor Čelant, a posebno su bili zanimljivi dječji prikazi legendi u postanku imena Ružice grada. Zaključna misao priredbe koju su sami učenici izrekli bila je kako Orahovčani imaju prekrasan grad koji treba čuvati u svakom pogledu i smislu. Na kraju svečanosti ravnateljica Maja Škraba i orahovački gradonačelnik Josip Nemec uručili su nagrade najuspješnijim učenicima sa županijskih i državnih natjecanja.

- Željeli smo upravo za ovaj veliki jubilej posvetiti središnju priredbu za Dan škole svom gradu. Učenici su uistinu uložili golem trud, vidjelo se u njihovoj želji za pripremom programa te srastanjem s ulogama koliko vole svoju Orahovicu. Svatko je dao obol na svoj način. Moram na kraju pohvaliti i sve učitelje, one koji su pripremali program, a posebno one koji su više nego uspješno vodili svoje učenike na županijska i državna natjecanja - rekla je ravnateljica Škraba.

Gradonačelnika Orahovice Josipa Nemeca posebno je oduševila ideja da kroz Dan škole učenici promoviraju svoj grad.

- Bilo ih je prekrasno gledati kako uživaju pričajući o svome gradu. To je naše bogatstvo, to je naša budućnost. Čestitam od srca svim učenicima koji su postigli ove velike i lijepe rezultate na natjecanjima, kao naravno i njihovi mentorima - rekao je između ostalog gradonačelnik Nemec.V.Grgurić

Posebno su bili zanimljivi dječji prikazi legendi u postanku imena Ružice grada

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike