Osijek
USKORO NOVO PROMETNO RJEŠENJE

Izlaz s Vijenca kod 'Srednjike' dobiva
dodatni prometni trak za skretanje
Objavljeno 19. travnja, 2015.
Očekuje se da se ovim rješenjem ubrza promet na tom jednom od postojeća tri cestovna ulaza/izlaza na Vijenac

Još jedan cestovni projekt koji će smanjiti gužve na jednoj od najprometnijih gradskih prometnica - Trpimirovoj ulici - trebao bi biti realiziran nakon što se izradi dokumentacija za rekonstrukciju T-križanja te ulice na ulazu u naselje Vijenac Ivana Meštrovića.

Naime, u prometnim špicama novim bi se rješenjem trebalo olakšati prometovanje i stanovnicima tog naselja kako ne bi zbog prometnih čepova kasnili na posao ili na neko drugo odredište. Gradska je uprava raspisala poziv za izradu elaborata prema kojem će biti uređen i pješački prijelaz, kao i prijelaz biciklističke staze preko Trpimirove ulice kod Srednjoškolskog igrališta, a umjesto dosadašnja dva traka na ulazno/izlaznoj cesti Vijenca Ivana Meštrovića trebala bi biti tri.

U vezi s tim bit će potebno proširiti raskrižje kako bi se uvela dva prometna traka, po jedan trak za uključivanje lijevo u Trpimirovu prema Vukovarskoj i desno u Trpimiru prema cestovnom mostu, dok bi treći prometni trak ostao za ulaz u naselje. Kako doznajemo, potrebu za promjenom prometnog rješenja inicirali su građani, pa će ponajprije biti napravljena projektna dokumentacija, a termin njegove implementacije konkretizirat će se naknadno.

Očekuje se da se ovim rješenjem ubrza promet na tom jednom od postojeća tri cestovna ulaza/izlaza na Vijenac Ivana Meštrovića. Naime, prije određenog vremena ispravljena je i višegodišnja nepravda na spojnoj cesti na Vukovarskoj ulici, gdje je sada dopušteno skretanje u tu ulicu i lijevo i desno, što je pridonijelo smanjenju prometnih čepova i znatno ubrzalo promet u tom dijelu grada. D. Pejić

Najčitanije iz rubrike