Sport
CIBALIA REMIZIRALA S IMOTSKIM

Kujundžić iz jedanaesterca u 90.
minuti spasio bar bod Vinkovčanima
Objavljeno 18. travnja, 2015.

Pred malim brojem gledatelja i uz prohladno vrijeme treću međusobnu utakmicu odigrali su Cibalia i Imotski nakon koje su Vinkovčani tek ovaj pita osvojili prvi bod. Utakmica je imala čudan tijek, u kojoj je sudac Varga čudnim svojim odlukama i uz to očito nespreman za ovakve susrete, sebe stavio u prvi plan. Ne možemo reći da je navlačio na bilo koju stranu, jer su očite greške osjetile obje momčadi podjednako.
Nakon pola sata igre Cibalia je povela pogotkom austrijskog internacionalca Webera, kojeg je odlično uposlio Aganspahić. To je jedina svjetla točka u prvom poluvremenu, u kojem su registrirana tek dva pokušaja ugrožavanja oba vratara, po jednom svaka momčad.
U drugo poluvrijeme bolje ulaze gosti i već u 56. minuti izjednačavaju čudnim pogotkom. Žderić je s nekih 40-tak metara uputio centaršut, ali je lopta promijenila pravac i odsjela iz leđa iznenađenog vratara Filipovića. Na opće iznenađenja svih na stadionu sudac šest minuta kasnije dosuđuje najstrožu kaznu za goste. Sikira je žešće izbio loptu, kojom je srušio Faletara, a sudac se odlučuje pokazati na bijelu točku. Precizan izvođač bio je Slavica.
Nakon primljenog drugog pogotka Vinkovčani su krenuli na sve ili ništa, krenuli su u napad sa deset igrača, što je gostima otvorilo dosta prostora za kontre i dva puta su mogli okončati ovaj susret u svoju korist, ali ipak na isteku 90. minute sudac ponovo pokazuje na bijelu točku, srušen je Uremović, a točan izvođač bio je Kujundžija. Na kraju neodlučen je i najrealniji ishod u utakmici u kojoj je sudac svojim odlukama iritirao sve prisutne na stadionu.

Antun Grgić

CIBALIA 2 (1)
IMOTSKI 2 (0)

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Vrijeme oblačno i prohladno. Teren vrlo dobar. Gledatelja: 300. Sudac: Matej Varga (Zagreb)
Strijelci: 1:0 Weber (36), 1:1 Žderić (56), 1:2 Slavica (62-11m), 2:2 Kujundžija (90-11m).
Žuti kartoni: Sikira, Kvesić, Ottochian, (Cibalia), Paponja (Imotski).
IGRAČ UTAKMICE: LUKA KUJUNDŽIJA (IMOTSKI)

CIBALIA: I. Filipović, Kvesić, Tadić, J. Filipović, Sikira, Aganspahić, Završki (od 62. Uremović), Kujunadžija, Weber (od 65. Mandić), Ottochian, Vidović (od 80. Kraljević).
IMOTSKI: Bečić, Žderić, Mić, Paponja, Tomašević, Serdarušić, Mandarić (od 80. Šabić), B. Galić, Faletar (od 83. Barišić), Slavica, M. Galić (od 56. Pervan).

Najčitanije iz rubrike