Regija
BOŠNJACI

Županjci pobjednici 13. Smotre učeničkih zadruga Vukovarsko-srijemske županije
Objavljeno 18. travnja, 2015.

U sportskoj dvorani Osnovne škole fra Bernardina Tome Leakovića, Bošnjaci, održana je 13. smotra učeničkih zadruga Vukovarsko-srijemske županije.

Na smotri je sudjelovalo 15 učeničkih zadruga s područja Vukovarsko-srijemske županija, dok ih inače djeluje ukupno 24.Nakon pozdravnog govora ravnatelja uslijedio je kratki program, u kojem su tamburaši i folklorna skupina pokazali dio svog repertoara.

Prosudbeno povjerenstvo je zatim ocjenjivalo izvješća o radu učeničkih zadruga, izložbene panoe te praktični prikaz rada zadrugarki i zadrugara.

Na kraju smotre proglašeni su i najbolji: prvo mjesto osvojila je učenička zadruga ''Klasje'' iz Obrtničko-industrijske škole Županja, drugo mjesto osvojila je učenička zadruga ''Zadrugari'' iz Osnovne škole Vođinci, dok je treće mjesto osvojila učenička zadruga ''Mladost '' iz Osnovne škole fra Bernardina Tome Leakovića, Bošnjaci.

Sve ostale učeničke zadruge, prema dogovoru Prosudbenog povjerenstva, podijelile su četvrto mjesto.

Na smotri su osim zadrugara i voditelja učeničkih zadruga te mještana bili i gosti: načelnik Općine Bošnjaci, gospodin Andrija Juzbašić, i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i šport Vukovarsko-srijemske županije, doc. dr. sc. Jadranka Mustapić - Karlić.

Pročelnica Mustapić - Karlić je u obraćanju voditeljima učeničkih zadruga istaknula zadovoljstvo što je po prvi put prisustvovala takvoj smotri. Pohvalila je trud, rad, kreativnost i upornost voditelja i zadrugara te najavila potporu radu zadrugama prema financijskim mogućnostima Županije.

Na kraju recimo da učenička zadruga ''Mladost '' iz Osnovne škole fra Bernardina Tome Leakovića, Bošnjaci sljedeće godine slavi 60 godina uspješnog rada.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

Najčitanije iz rubrike