Sport
RUKOMETAŠICE OSIJEKA U SPLITU

Bez imperativa za oba sastava
Objavljeno 18. travnja, 2015.

Rukometašice Osijeka u nedjelju (18 sati) gostuju kod Splita 2010 u dvoboju koji ne donosi rezultatski imperativ ni jednoj ekipi. Naime, četiri kola prije kraja obje su ekipe u “sigurnim vodama” što se ostanka u ligi tiče. Splićanke s 18 bodova i Osječanke na 17 imaju veliku zalihu ispred 12. Bjelovara (10), koji drži zadnje mjesto, koje vodi u niži rang, i samo bi nevjerojatan splet ostalih rezultata do kraja prvenstva mogao ugroziti njihov status. Tako će ogled na Gripama biti prilika objema ekipama da bez stresa pokažu što mogu. Uloga favorita ipak pripada domaćim igračicama jer Osječanke će na put u dosta oslabljenom sastavu.

- Ne ide ozlijeđena Mirta Špoljarić, kao ni Anita Miškić i Jelena Crnov. Lidija Bošnjak zbog bolesti nije trenirala ovaj tjedan, no vjerujem da će ipak biti u sastavu - otkrio je situaciju s kadrom trener Zdravko Lovač. Na put će 11 igračica, a priliku će dobiti i one koje su da sada imale manju minutažu.

- Neopterećeni jesmo, ali to ne znači da u Split idemo na izlet. Očekujem maksimalnu ozbiljnost i borbenost, nikako se ne želimo osramotiti nakon ovih važnih pobjeda nad Trešnjevkom i Kokom. Sve će igračice imati minutažu i priliku se pokazati, sad već počinje borba za mjesta u ekipi za sljedeću sezonu - ističe trener Osječanki, koje su jesenas u Zrinjevcu slavile sa 22:19, no u puno jačem sastavu.

- Split 2010 je dobra ekipa, pokriven na svim pozicijama igračicama koje već imaju nekoliko prvoligaških sezona. Tu su Šerić, koja je u prvom dijelu sezone igrala za nas, pa Divić, Kežić... Imaju kvalitetu i za koju poziciju više na tablici, no ponekad imaju problem s kakvim motivom uđu u susret. S obzirom na našu mladost, vjerojatno nećemo moći odigrati u istom ritmu svih 60 minuta, no želimo pružiti što jači otpor - naglasio je Lovač uoči splitskog gostovanja. G. Roguljić

Parovi 23. kola

Trešnjevka - Zelina, Samobor - Sesvete Agroproteinka, Zamet - Umag, Split 2010 - Osijek, Dalmatinka - Bjelovar, Koka - Lokomotiva (22.4.), Zrinski - Podravka Vegeta (22.4.)

Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

Najčitanije iz rubrike