Svijet
ZBOG KVARA NA AVIONU OTKAZAO POSJET VATIKANU

Predsjednika Srbije spasili vješti piloti, ispričao se Papi
Objavljeno 18. travnja, 2015.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić morao je otkazati susret s papom Franjom i dužnosnicima Svete Stolice jer se zrakoplov srbijanske vlade kojim je u petak krenuo u Vatikan pokvario u vrijeme leta pa se morao vratiti u Beograd. Nikolić je papi Franji uputio pismo isprike zbog nedolaska.

Kako navode srpski mediji, zrakoplov je zbog kvara na motoru s visine od 10 tisuća metara ponirao gotovo dva kilometra, a nesreća je izbjegnuta samo zahvaljujući naporima pilota.

- Motor na Falconu kojim je predsjednik letio za Vatikan prestao je raditi iznad Jadranskog mora - izvijestila je Radiotelevizija Srbije.

Zbog kvarova na službenom zrakoplovu u posljednjih nekoliko godina srbijanski su državni dužnosnici bili više puta prisiljeni otkazivati ili odgađati termine službenih letova.

Nikolić, koji je uoči pokušaja posjeta Vatikanu razgovarao s patrijarhom Irinejem, planirao je prenijeti papi Franji stavove Srpske pravoslavne Crkve koji su od zajedničkog interesa. Trebao se sastati i s državnim tajnikom Svete Stolice, kardinalom Pietrom Parolinom; tajnikom za odnose s državama, nadbiskupom Paulom Gallagherom; i šefom Odsjeka za zapadni Balkan, monsinjorom Henrykom Jagodzinskim.

Novi kvar na vladinu zrakoplovu nije iznenadio vojne analitičare Bojana Dimitrijevića i Zorana Dragišića koji su u izjavama Tanjugu ukazali na nužnost nabave bar jedne nove letjelice kako se ne bi riskiralo živote srbijanskih državnih dužnosnika.(D.Pav.)

Možda ste propustili...

TURSKI PREDSJEDNIK S VOĐOM HAMASA

Erdogan pozvao Palestince "na jedinstvo"

NAPAD NOŽEM NA BISKUPA ASIRSKE CRKVE U SYDNEYJU

Motiv napada - vjerski ekstremizam

VRIJEDNA POTPORA EUROPSKE UNIJE DO 2027.

Dvije milijarde pomoći i zajmovi zapadnom Balkanu

Najčitanije iz rubrike