Crna kronika
AKCIJA POLICIJE U SLAVONSKIM ŽUPANIJAMA

U 24 sata zaustavljeno 487 prebrzih vozača
Objavljeno 17. travnja, 2015.
Unatoč najavi akcije, vozači su ipak vozili prebrzo

OSIJEK - Čak 487 vozača uhvaćeno je u prebrzoj vožnji u pet slavonskih županija u samo 24 sata za vrijeme policijske akcije usmjerene na brzinu kretanja sudionika u prometu. Akcija je trajala od četvrtka u 6 do petka u 6 sati i unatoč tome što je bila najavljena u svim medijima, vozači su odlučili i dalje voziti brzinom većom od dopuštene.

Na području PU osječko-baranjske kažnjeno je 175 vozača, PU brodsko-posavske 116, PU vukovarsko-srijemske 82, PU virovitičko-podravske 75, te PU požeško-slavonske - 39. Zanimljivo je da je 487 prebrzih vozača uhvaćeno u radnom tjednu, a ne kao što bi se očekivalo da ih je najviše vikendom.

- U tri dana protekloga vikenda, na području Policijske uprave brodsko-posavske, evidentirano je 157 prekršaja koji su se odnosili na prekoračenje brzine - doznajemo od Kate Nujić, glasnogovornice PU brodsko-posavske.

Prema navedenom, očito je da vozači više paze kako voze vikendom kada očekuju pojačan nadzor prometa, ali ne i radnim danom. Gotovo 90 tisuća vozača (89.132) kažnjeno je prošle godine na cestama Osječko-baranjske županije zbog prekršaja u prometu. To je za 16,3 posto više nego u 2013., kada ih je evidentirano 76.611.

Najviše prometnih prekršaja evidentirano je zbog nepropisne brzine - 27.528. Odmah na drugom mjestu bili su pijani vozači kojih je u prometu zatečeno - 4402.

Sandra LACIĆ
ISKOČIO IZ AUTOMOBILA I POKUŠAO POBJEĆI POLICAJCIMA

Prometni policajci zaustavili su u utorak u Starom Petrovom Selu automobil iz kojeg je 19-godišnji vozač istrčao i počeo bježati. Policajci su ga ubrzo pronašli i utvrdili da je vozio automobil bez položenog vozačkog ispita, a u organizmu mu je alkotestom očitana koncentracija alkohola u iznosu od 1,34 promila. Uz to nije se vezao sigurnosnim pojasom. Vozač je prijavljen Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški.

89.132

vozača kažnjeno je prošle godine na cestama Osječko-baranjske županije zbog prekršaja u prometu

Najčitanije iz rubrike