Crna kronika
PET INTERVENCIJA VATROGASACA

Zapalio pušnicu dok je palio ostatke kukuruza, u Piškorevcima buknula staja
Objavljeno 18. travnja, 2015.

Tijekom četvrtka vatrogasci su gasili pet požara koji su izbili diljem Slavonije i Baranje. Gorjelo je u Beničancima, Piškorevcima, Belom Manastiru, Donjoj Motičini i Osijeku. Požar u Ulici kralja Tomislava u Beničancima izbio je poslije 13 sati.

- Pedesetdvogodišnjak je spaljivao ostatke kukuruza te je zbog visoke temperature došlo do paljenja krovne konstrukcije pušnice. Šteta iznosi nekoliko tisuća kuna - doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz PU osječko-baranjske.

Zahvaljujući brzoj intervenciji beničanačkih dobrovoljnih vatrogasaca, u rekordnom je roku spriječeno širenje požara. “Nakon dojave oko 13.30 sati na mjesto požara izišlo je osam vatrogasaca koji su ga lokalizirali, a potom i ugasili u roku od pet minuta”, doznajemo od Tomislava Bićana, zapovjednika DVD-a Beničanci. Iz policije dodaju da je istoga dana u Ulici Stjepana Radića u Piškorevcima došlo do požara u pomoćnim prostorijama kuće. Točan uzrok požara koji je izbio u staji bit će poznat nakon očevida.

Kako doznajemo od Ivice Tubića, zapovjednika DVD-a Piškorevci, mještani sela dojavili su o požaru oko 17 sati. “Mještani su sami priskočili u pomoć i počeli gasiti požar. Svi zajedno uspjeli su spriječiti vatru da se s nusprostorije proširi na kuću”, rekao je Tubića. U pomoć su pozvani i đakovački vatrogasci.

Istoga dana vatrogasci Belog Manastira gasili su požar suhe trave i niskog raslinja u svom gradu dok su vatrogasci iz Donje Motičine gasili požar na pašnjaku.S.Lacić

IZGORJELA OPEL ASTRA

Za vrijeme vožnje u četvrtak se nekoliko minuta prije ponoći zapalila Opel Astra na cesti između Brijesta i Antunovca. Automobil kojim je upravljala 49-godišnjakinja potpuno je izgorio, a točan uzrok požara te šteta utvrdit će se očevidom. Vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Osijek zatekli su po dolasku na mjesto događajaautomobil u plamenu. Na intervenciju je izišlo šest vatrogasaca.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike