Osijek
DOBRODOŠAO MODEL STAMBENOG ZBRINJAVANJA

Grad kupuje 18 stanova za osobe s gradske liste
Objavljeno 18. travnja, 2015.

Nakon što je krajem 2014. godine stambeno zbrinuo 43 socijalno ugrožene obitelji u zgradi u Umaškoj, Grad Osijek pripremio je novi model stambenog zbrinjavanja, i to kroz kupnju 18 stanova na području Osijeka!

- U subotu, 18. travnja, objavljujemo javni poziv za prikupljanje pisanih ponuda radi kupnje stanova na području grada Osijeka. Poziv će biti otvoren 30 dana nakon dana objave, a ponude mogu dostaviti sve fizičke i pravne osobe koje su vlasnici ili registrirani posrednici u prometovanju nekretnina. Potražujemo šest garsonijera do 26 četvornih metara, jednu veću od 26, dva jednosobna, tri dvosobna i šest trosobnih stanova, i to uz određene uvjete - pojasnila je Ljiljana Belajdžić, pročelnica Upravnog odjela za urbanizam i graditeljstvo, komunalno i stambeno gospodarstvo, promet i zaštitu okoliša te mjesnu samoupravu na jučerašnjoj konferenciji za novinare, dodajući da će detalji javnog poziva biti objavljeni na internetskim stranicama Grada Osijeka, u Glasu Slavonije te na oglasnoj ploči u Gradu Osijeku.

Gradonačelnik Ivan Vrkić naglasio je kako Grad na ovaj način pokušava stimulirati građevinski sektor i ostale privatnike koji žele prodati svoje nekretnine, ali i da želi pojačati tržište nekretnina i pomoći onima koji su u krizi, a ne mogu prodati svoje nekretnine da to učine po određenim uvjetima i cijeni.

- Za ovaj model imamo u proračunu predviđeno oko pet milijuna kuna i vidjet ćemo kakve će biti ponude. Ostane li novca, nastavit ćemo i nadalje kroz javne pozive realizirati slične kupnje i duboko vjerujem da ćemo na ovaj način s liste za dodjelu gradskih stanova riješiti velik broj korisnika koji to svakako zaslužuju - poručio je Vrkić.  M. Mihelić

U 2014. STAMBENO ZBRINUTE 62 OBITELJI, OD KOJIH 43 U UMAŠKOJ

Tajnica Grada Jadranka Nikolov istaknula je da se lista potrebitih za dodjelu stanova u najam utvrđuje svake dvije godine, a aktualna vrijedi do prosinca 2015. godine.

- Imamo 380 obitelji - podnositelja zahtjeva, odnosno onih koji su iskazali potrebu za rješavanje stambenog pitanja na ovaj način. Od njih 380, prošle je godine riješeno 62 obitelji, a od toga broja 43 u Umaškoj. Da nije bilo izgradnje novih stanova, riješili bismo samo 19, što govori o potrebi za ovakvim modelom - rekla je Nikolov.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

2

POSLJEDICE NEVREMENA U OSIJEKU

Vjetar odlomio stablo, koje
je završilo na automobilima

3

VEĆ DUGO ZATVORENA

Raspisan poziv za saniranje krovišta knjižnice na Jugu