Regija
PROJEKT U KNJIŽNICI OŠ IVANE BRLIĆ-MAŽURANIĆ

Grupa malih čitača svaki dan uz knjigu
Objavljeno 18. travnja, 2015.

ORAHOVICA - S učenicima od prvog do trećeg razreda OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica knjižničarka Marijana Turkalj pokrenula je grupu malih čitača. Oni su Barbara Borić i Petra Vlajnić iz 3.a, Damjan Okulić i Demian Both iz 2.a te Sandi Držaić iz 1.b razreda.

- Uživala sam gledati ih svaki dan u knjižnici kako čitaju i koliko su sretni zbog toga. Primijetila sam da izuzetno lijepo i izražajno čitaju za svoje godine i zato sam odlučila pokrenuti grupu malih čitača koji se nekoliko puta u tjednu okupe pod odmorima ili slobodnim satima i tada zajedno čitaju - kaže knjižničarka Marijana Turkalj.

- Jako volim čitati knjige. Kada je učiteljica iz knjižnice rekla da napišemo nešto o onome što smo pročitali, ja sam napisala nešto o svojoj najdražoj knjizi Mačak Dewey - rekla nam je Barbara.

Barbara i Petra jako vole Priče iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić, a posebno priču u divu Regoču i maloj Kosjenki.

Demian i Damjan vole knjige o krokodilu i Pinokiju, a mali Sandi ima svoju posebnu knjigu.

- Jako volim čitati knjigu Pale sam na svijetu. Nekoliko sam ju puta pročitao i nikada mi ne dosadi - kaže Sandi, a knjižničarka Turkalj dodaje kako joj Sandi uvijek prepriča Paleta na sebi svojstven način.V.Grgurić

Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike